Joost

Joost

Mark

Mark

Léon

Léon

Lot

Lot

Quinten

Quinten

Quando

Quando

Heb je een vraag? Wil je een keertje mee komen kijken? Wil je lid worden?

Mail de Scoutsleiding op scouts@scoutinghoograven.nl !

Afgelopen woensdag gingen de Scouts aan de slag om zelf een opkomst te verzinnen. Elke patrouille mocht iets verzinnen voor èèn van de komende drie opkomsten. De ene kwam met iets actiefs, jachtseizoen in het park. De andere wilde gaan bakken, en zo gaan we aan de cupcakes. Tussendoor was het tijd voor wat balspellen, met weer een vreemdere variant van zombiebal.

Iedereen mag het ruiken, dat na de explorers en plusscouts op maandag, woensdag de scouts ook lekker gaan gourmetten. Het is een lekker grote groep, dus het wordt een gezellig avondje. Samen opbouwen en dan lekker eten. Het opruimen gaat ook in een noodtempo, en zo kunnen we de avond zelfs nog afsluiten met een potje verstoppertje.

Afgelopen weekend hadden de scouts een gezellig kampje, maar de twee weken ervoor was er had gewerkt aan het pionieren. Ze leerden of herhaalden drie knopen: de mastworp, de kruissjorring en de diagonaalsjorring. Hiermee werden voetbaldoeltjes gemaakt, welke in de tweede week afgemaakt werden. Waarna het natuurlijk tijd was voor een potje voetbal.

Zo hebben de scouts hun kennis van de knopen weer bijgewerkt, en gezien dat er ook andere dingen mee gemaakt kunnen worden dan alleen de kampkeukens. De eerste dag van de scouts begon warm, heel warm. Rustig maar gestaag werd het kamp opgebouwd. De tenten, de keukens. En zodra de lucht weer was afgekoeld, levend stratego. Zo eindigde de dag warm en vermoeid maar tevreden.

En toen was het zondag voor de scouts, en zeg je Zandvoort, dan zeg je strand. Het donderde in de verte, maar zondagochtend was het heerlijk strandweer. Naast het zwemmen en het zonnen was het ook tijd voor belangrijke dingen. Zoals een gat graven richting de andere kant van de wereld. Vandaag was het thema Ik Hou van Holland. En waar zijn Hollanders goed in? Handel. ’s Middags was het tijd voor een handelsspel, ze kregen opdrachten om spullen te verzamelen, en die weer in te leveren in de centrale post. Ondertussen maakten piraten hen het leven zuur. En ’s avonds was het natuurlijk tijd voor een echte Holland quiz. Moeilijke woorden, gezegdes, vragen over Scouting. Een heuze muziekronde. Alles kwam voorbij in de Ik Hou van Hollandquiz.

Het is een scoutzomerkamp. Dus, maandag hike dag. Of eigenlijk, Kamp van Koningsbrugge. Het was een zonnige dag, het perfecte weer voor een tocht door de duinen van Zandvoort. ’s ochtends begon de tocht via de villawijk van Bentveld, waarna ze meteen al de natuur in doken. Aan de andere kant kwamen ze weer tevoorschijn bij het strand, waar een strandwandeling richting Zandvoort begon. Op de boulevard hadden ze een goede lange pauze, waarna de tocht terug naar het kampterrein begon. Via een natuurgebied met vele herten kwamen ze een goede achttien kilometer later aan op het kampterrein. Waarna het tijd was voor rust. En wachten tot de leiding klaar was met het avondeten. Nachos met tacovulling, en vlaflip als toetje. Na het eten was het tijd voor vrije tijd. Beetje volleybal, boogschieten of gewoon lekker kletsen. 

Dinsdag Bakt Heel Holland. Dus vandaag is het tijd voor een dagje culinair voor de scouts. Maar niet na een rustige start om nog even uit te rusten van de hike van gisteren. De eerste uitdaging is om de lekkerste lunch te maken. De tweede is de avondmaaltijd. Voordat de wedstrijd begint gaan gaan van elke patrouille twee scouts naar de supermarkt om hun benodigdheden te kopen.
En dan is het tijd voor de eerste ronde. De leiding wordt verdeeld over de twee patrouilles, om te helpen, en daarna in de ander te beoordelen. Beide patrouilles krijgen pannenkoekenbeslag, en de opdracht om die zo lekker en mooi mogelijk te presenteren. De blauwe patrouille kiest voor knalblauwe pannenkoeken met rood fruit. De groene voor normale pannenkoeken, m&ms en rood fruit.
Meteen daarna wordt begonnen met arretjescake. Wat geen wedstrijd is maar wel gewoon lekker. En lekker simpel.
Als avondeten hebben ze alle vrijheid, en kiest blauw voor sappige hamburgers en groen voor panpizza’s door wraps aan te kleden met tomatensaus, kaas en salami.
Uiteindelijk blijkt de ene patrouille de beste voor de lunch, en de ander beter in het avondeten. Maar lekker was het zeker.
En dan is de dag nog niet voorbij. De patrouilles krijgen een lijst opdrachten waarmee ze munten kunnen verdienen, waarbij ze bij andere groepen op het terrein langs moeten gaan. Bijvoorbeeld het krijgen van een belegd broodje of een kopje thee. En ondertussen proberen zoveel mogelijk verschillende dassen te fotograferen. 

Plannen veranderen, en zo vertrok de “boot” naar Expeditie Robinson vandaag pas later. Want eerst maakten de scouts Haarlem onveilig. Vele winkels werden bezocht, al het zakgeld naar vele zakken snoep en hier en daar make up. En, toch echt, ook wat souvenirtjes voor thuis.
’s middags gingen we toch maar primitief, en dat door panpizza’s. We mochten niet stoken, dus dit kwam het dichtste bij koken op een houtvuurtje. De scouts maakten zelf het deeg lieten die rijzen, en bakten er mooie pizzabodems van. Even beleggen, nog even verder bakken, en heerlijke pizza’s rolde uit de pan.
’s avonds was het de laatste keer dat de patrouilles konden strijden om een geheel verzorgd ontbijtje vrijdagmorgen, iets wat al de hele week bezig was. Door boogschieten, jeu de boule en kubb werden de laatste muntjes binnengeharkt, waarbij blauw uiteindelijk won. 

De week is doormidden voor de scouts. En om dat te vieren is het weer tijd voor een dagje Zandvoort. Want vandaag is het tijd voor Nu we er toch zijn. Even kijken hoe gastvrij Zandvoort is.
Elke patrouille krijgt een ei, en de opdracht om die om te ruilen tot de beste en meest originele spullen. Groen kwam terug met o.a. bananen chips en een plant in een pot. Blauw een lange stekker, een quiz en speelgoed.
Na het onderzoek was het weer tijd voor het strand. Het was wat frisser, maar dat mocht de pret niet drukken. De zee ging weer lekker heen en weer, en twee uur later was iedereen uitgeput.
’s avonds, na heerlijke bami, was het tijd voor intense potjes weerwolven, en dan tijd voor bed. 

En dan is het vrijdag, weer de laatste volle dag voor de scouts. En de dag begint met een lekker ontbijt voor beiden patrouilles. Vers gepocheerd eitje, cornflakes met melk of yoghurt. Maar voor één patrouille is het extra genieten. Die hebben de week lange strijd om de meeste munten gewonnen en worden op alle wenken bediend.
En daarna begin het afbreken. Eerst de tenten, dan de keukens. Alles gaat vlot, en zo nadert alweer snel het belangrijkste deel van de dag. De telefoontijd. Of t.t. in het kort. Daarna is het nog tijd voor een belangrijke laatste strijd, want wie krijgt welke snacks bij de bonte avond? Met een tournamentje kubb wordt bepaald wie het eerste mag kiezen. En dan is het natuurlijk tijd voor de BBQ. Waarbij meteen het zeiltje wordt getest waar de scouts ’s nachts onder zullen zitten. 

En vrijdagavond hebben de scouts zoals traditie een bonte avond. Helaas zonder kampvuur, maar met alle sfeer die bij een laatste avond hoort. Dansen, springen en zingen, maar ook een heuse cabaretier treden op deze avond.
De avonden eindigt met het gestamp op Snollebollekes, iedereen ging heen en weer, waarna het tijd is om onder een zeiltje te slapen. En acht uur later begint zo de allerlaatste ochtend, wakker wordend van het daglicht met de frisse geuren van de ochtendwind. Tijd om naar huis te gaan. 

Scouts
Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

De Scouts zijn de echte avonturiers van Scouting Hoograven! Met een leeftijd tussen 11 en 15 jaar beleven zij het ultieme scoutingavontuur. Hier draait alles om het ontdekken van de wereld en het ontdekken van jezelf. Bij de Scouts leren we niet alleen vaardigheden zoals koken en navigeren, maar ook het bouwen van spectaculaire keukens met pionierhout en touwen. En laten we vooral het belangrijkste niet vergeten: SAMENWERKEN! Onze stafleden staan altijd klaar om de Scouts te begeleiden en hen te helpen ontwikkelen tot zelfstandige en verantwoordelijke individuen. Zodra ze klaar zijn voor de volgende uitdaging, maken ze een vliegende start naar onze Explorers speltak. Bij Scouting Hoograven beleven de Scouts avonturen in het land! Kom meedoen en laat het avontuur beginnen!

Historie