Joost

Joost

Dennie

Dennie

Mark

Mark

Vraag het de Scoutsleiding!

3 + 15 =

Planning seizoen 2022-2023

Woensdag 31 augustus Eerste opkomst seizoen 2021-2022

Zomerkamp 9 t/m 16 juli 2022
Zaterdag 6 juli
De eerste kampdag voor de scouts. Een lange rit, een lange dag, maar rond etenstijd stonden de tenten en de keukens netjes en recht. ’s Avonds werd er gestreden om aandelen in Nike, Adidas etc., waarbij ze voor extra geld de gekste opdrachten moesten doen, waarbij de Gele patrouille de Blauwe overwon.
Zondag 10 juli
Alsof het de fakkeltocht naar de Olympische spelen was, liepen de scouts zondag 15 kilometer door de schitterende Belgische heuvels. Als beloning mochten ze natuurlijk een uurtje contact met het thuisfront zoeken. ’s Avonds was de officiële opening van de spelen, waarna we de avond rond het kampvuur afsloten.
Maandag 11 juli
Maandag zwemdag. Met de explo’s gingen de scouts naar Aqualibi, het zwembad van Walibi. Met 5 glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad genoeg vermaak. Om het af te sluiten werden er ’s avonds munten gesmokkeld met de welpen.
Dinsdag 12 juli
Badminton, allesbal en jeu de boules. Alles op Meike’s fantastische sportdag. Het was warm, dus de pauze werd gevuld met goed drinken en een watergevecht.
’s Avonds werden de oudste scouts meegenomen door de explo’s voor een dropping, en ging de rest in een pikdonker bos schat zoeken en verstoppen.
Woensdag 13 juli
Lopen in Leuven. Het zakgeld moest toch ergens naartoe. Vandaag kregen de scouts een paar uur om door het prachtige centrum van Leuven te slenteren. Of ze de architectuur konden waarderen is de vraag, de McDonalds werd zeker gewaardeerd.
’s Avonds was er een heuze casinoavond, waarbij de welpen te gast waren. Iedereen was net gekleed, en met een zoet bubbeltje mochten ze een poging doen rijk te worden met 21en, kaartroulette of paardenrace.
Donderdag 14 juli
Walibi! Lang naar uitgekeken, door de scouts elke dag over gepraat, en donderdag was het zover. ’s Ochtends vroeg op weg, om de hele dag misselijk te kunnen worden op de vele achtbanen in het park. (De leiding kan de Kondaa aanraden).
’s Avonds kwamen de explo’s langs voor een potje Weerwolven voor gevorderden, onder de begeleiding van Quinten. Met als afsluiter een zoete verrassing, poffertjes op het houtvuur.
Vrijdag, opruimdag. Vandaag wordt alles al ingepakt en opgeborgen, zodat we zaterdag vroeg richting Hoograven kunnen.

Vrijdag 15 juli
De wekker staat op half tien, lekker uitslapen om na een tostietje rustig het kamp af te breken. Rond de lunch is het tijd voor verse “Luikse” wafels van het kampvuur.

’s Avonds gaan de scouts met de explo’s naar de welpen, waar we de dag eindigen met een gezamelijke BBQ en kampvuur. Als kers op de taart komt er een zak marshmallows en koekjes tevoorschijn, om zo samen het kamp af te sluiten
 Zaterdag 16 juli
Slapen onder de sterren en dan vroeg naar huis. De scouts ontbeten met alle speltakken, waarna we snel alle laatste spullen inpakten. Om negen uur kwam de vrachtwagen en werd alles ingeladen. Drie uur later kwamen we in Utrecht aan waar de klus begon om al het materiaal op te ruimen.
Toen we rond drie uur klaar waren, namen we afscheid van elkaar en was het tijd om naar huis te gaan. En te slapen.
Scouts
Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.
De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.

Historie