Ons clubhuis

en we zijn er trots op!

Ons clubhuis

Ons groepsgebouw aan de Verlengde Hoogravenseweg ligt op een centrale plek in Hoograven, op de grens van het noordelijke en zuidelijke deel van de langgerekte wijk, maar tegelijkertijd ook vlakbij het naastgelegen Rivierenwijk. Het is een gelijkvloers houten gebouw van ruim 200m³, speciaal voor (en door) onze groep gebouwd, en dan ook helemaal toegerust op alle activiteiten die onze verschillende leeftijdsgroepen doen.

De meeste van die activiteiten spelen zich af in de grote zaal van ruim 100m³, waar op zaterdag de Bevers en de Welpen spelen en waar op woensdagavond de Scouts actief zijn. Deze speltakken hebben ook nog alle drie apart de beschikking over een eigen lokaaltje, waar ze hun materialen kunnen bewaren en waar in kleinere groepjes activiteiten gedaan kunnen worden. De wat oudere jongeren van de Explorers en de wat jongere ouderen van de PlusScouts hebben op vrijdag- en maandagavond als hun thuisbasis het gezellige stamlokaal aan de andere kant van het gebouw, waar zelfs een televisie en een bar aanwezig zijn. Daarnaast heeft ook het bestuur nog de beschikking over een eigen ruimte, waarin onder meer een computer met printer beschikbaar zijn waar alle speltakken gebruik van kunnen maken.

In onze grote zaal hebben we voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken om hier vrij makkelijk de geluids- en lichtinstallaties van onze groep op te bouwen, en zo deze zaal geschikt te maken voor de verschillende grote activiteiten die we een aantal keren per jaar organiseren. Bovenin het gebouw is zelfs een aparte ruimte ingericht van waaruit je de zaal kan overzien en alle installaties aangestuurd kunnen worden. Bij die activiteiten kunnen we onze leden en gasten direct vanuit onze goed uitgeruste keuken bedienen, via de handige balie tussen deze twee ruimtes. Daarnaast zijn er in ons gebouw nog een aantal praktische en zeer handige ruimtes aanwezig, die voor ons als scoutinggroep eigenlijk onmisbaar zijn: een garage voor de aanhangers en de pionier palen, een groot magazijn voor al onze tenten en ander kampeermateriaal, en een klein magazijn helemaal propvol met spelmateriaal.

Omgeving

Ons gebouw ligt middenin Hoograven, maar is ook makkelijk en snel te bereiken vanuit Rivierenwijk en Lunetten, en we hebben zelfs leden afkomstig uit Houten. Scouting Hoograven is een echte ‘stads-scouting’ middenin de wijk, en hoewel we regelmatig met onze leden de natuur opzoeken, hebben we niet de beschikking over een eigen buitenterrein. We kunnen echter wel onbeperkt gebruik maken van de naastgelegen speeltuin, waar je vanuit ons gebouw zo instapt, en van het grote grasveld bij de sporthal die aan de andere kant van ons gebouw ligt.

Toevallig ligt ons gebouw vlakbij het hoofdkwartier van onze scoutingregio, waardoor ook de ScoutShop maar een paar honderd meter van ons gebouw is verwijderd. Wanneer onze leden worden ‘geïnstalleerd’, als ze nieuw zijn bij de groep of als ze over zijn gegaan naar een volgende leeftijdsgroep, dan is het dus vrij eenvoudig om aan het benodigde uniform en de bijbehorende insignes te komen.

Onderhoud

Ons gebouw wordt intensief gebruikt door al onze leden, van heel jong tot best oud, en er is dan ook regelmatig onderhoud nodig. Dit wordt volledig uitgevoerd door vrijwilligers. Het schoonmaken wordt wekelijks gedaan door de leiding van de speltakken.

Voor de technische klusjes, zoals schilderwerk en reparaties aan elektra, is er een klusteam, waar ze trouwens altijd nog wel wat extra helpende handjes kunnen gebruiken…

Ik heb twee rechter handen en wil komen klussen!