Meike

Meike

Jessica

Jessica

Joost

Joost

Dennie

Dennie

Mark

Mark

Vraag het de Scoutsleiding!

8 + 4 =

Planning seizoen 2021-2022

Woensdag 20 oktober Geen opkomst ivm Herfstvakantie
Zaterdag 13 t/m zondag 14 november Binnenweekend
Woensdag 1 december Sintviering
Zaterdag 18 december Kerstviering hele groep
Woensdag 22 december Kerstdiner Scouts
Woensdag 29 december Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 5 januari Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 2 maart Geen opkomst ivm voorjaarsvakantie
Vrijdag 9 t/m zondag 10 april Buitenweekend
Woensdag 27 april Geen opkomst ivm Koningsdag
Woensdag 4 mei Geen opkomst, dodenherdenking met de groep
Vrijdag 20 t/m zondag 22 mei RSW

Zaterdag 9 juli t/m zaterdag 16 juli Zomerkamp
Zomerstop
Woensdag 31 augustus Eerste opkomst seizoen 2021-2022

Zomerkamp 9 t/m 16 juli 2022
De eerste kampdag voor de scouts. Een lange rit, een lange dag, maar rond etenstijd stonden de tenten en de keukens netjes en recht. ’s Avonds werd er gestreden om aandelen in Nike, Adidas etc., waarbij ze voor extra geld de gekste opdrachten moesten doen, waarbij de Gele patrouille de Blauwe overwon.
Alsof het de fakkeltocht naar de Olympische spelen was, liepen de scouts zondag 15 kilometer door de schitterende Belgische heuvels. Als beloning mochten ze natuurlijk een uurtje contact met het thuisfront zoeken. ’s Avonds was de officiële opening van de spelen, waarna we de avond rond het kampvuur afsloten.
Maandag zwemdag. Met de explo’s gingen de scouts naar Aqualibi, het zwembad van Walibi. Met 5 glijbanen, een wildwaterbaan en een golfslagbad genoeg vermaak. Om het af te sluiten werden er ’s avonds munten gesmokkeld met de welpen.
Badminton, allesbal en jeu de boules. Alles op Meike’s fantastische sportdag. Het was warm, dus de pauze werd gevuld met goed drinken en een watergevecht.
’s Avonds werden de oudste scouts meegenomen door de explo’s voor een dropping, en ging de rest in een pikdonker bos schat zoeken en verstoppen.
Lopen in Leuven. Het zakgeld moest toch ergens naartoe. Vandaag kregen de scouts een paar uur om door het prachtige centrum van Leuven te slenteren. Of ze de architectuur konden waarderen is de vraag, de McDonalds werd zeker gewaardeerd.
’s Avonds was er een heuze casinoavond, waarbij de welpen te gast waren. Iedereen was net gekleed, en met een zoet bubbeltje mochten ze een poging doen rijk te worden met 21en, kaartroulette of paardenrace.
Walibi! Lang naar uitgekeken, door de scouts elke dag over gepraat, en donderdag was het zover. ’s Ochtends vroeg op weg, om de hele dag misselijk te kunnen worden op de vele achtbanen in het park. (De leiding kan de Kondaa aanraden).
’s Avonds kwamen de explo’s langs voor een potje Weerwolven voor gevorderden, onder de begeleiding van Quinten. Met als afsluiter een zoete verrassing, poffertjes op het houtvuur.
Vrijdag, opruimdag. Vandaag wordt alles al ingepakt en opgeborgen, zodat we zaterdag vroeg richting Hoograven kunnen.

De wekker staat op half tien, lekker uitslapen om na een tostietje rustig het kamp af te breken. Rond de lunch is het tijd voor verse “Luikse” wafels van het kampvuur.
’s Avonds gaan de scouts met de explo’s naar de welpen, waar we de dag eindigen met een gezamelijke BBQ en kampvuur. Als kers op de taart komt er een zak marshmallows en koekjes tevoorschijn, om zo samen het kamp af te sluiten
Slapen onder de sterren en dan vroeg naar huis. De scouts ontbeten met alle speltakken, waarna we snel alle laatste spullen inpakten. Om negen uur kwam de vrachtwagen en werd alles ingeladen. Drie uur later kwamen we in Utrecht aan waar de klus begon om al het materiaal op te ruimen.
Toen we rond drie uur klaar waren, namen we afscheid van elkaar en was het tijd om naar huis te gaan. En te slapen.
1 juni 2022

Vandaag was het thema “Lopen”. Vandaag gingen de scouts onderzoeken op welke manieren ze allemaal de overkant konden bereiken. Om te beginnen met een A-frame. Een estafette waarbij ze zelf een A-Frame in elkaar moesten knopen, naar de overkant moesten, en uit elkaar gehaald weer terug. Daarna kregen ze binnen de opdracht om naar de overkant te lopen, maar wel met beperkingen. Zoals dat precies 5 handen en 7 voeten de grond mogen raken, van het hele groepje. Als sluiter gingen ze kratlopen. Misschien wel de ultieme samenwerkingstest, waarbij er minder kratten dan scouts waren. Het was duidelijk dat communicatie en geduld de winnende factor was. 

25 mei 2022

De zomer komt eraan, en dus ook onze Olympische spelen. Deze week gingen de scouts naar Schotland, om daar de Highland games te doen. Ton rollen, paal werpen en hamer slingeren. En aan het einde natuurlijk even touwtrekken, om te bepalen wie de echte schotten zijn. 

20 t/m 22 mei 2022 - RSW

Onze Scouts zijn 12e van de 23 ploegen geworden. Een mooie prestatie van deze toppers! 😬
Nu lekker uitslapen en bijkomen. We horen alle verhalen vast snel! #rswr3r #rswr3r2022 

Deze Scouts zijn op RSW en hebben het nu al leuk! Jullie kunnen ze volgen op de Facebook of instagram pagina van de RSW R3R! #rswr3r #rswr3r2022 

 

9 en 10 april - Buitenweekend

Brrrr, het was een koud nachtje in Baarn! Wel heel rustig; nog vóór 23u werd het vanzelf stil en donker in de patrouilletent 👍🏼 En vanmorgen waren de eerste Scouts al vóór ons wek-signaal hun spullen aan het inpakken. Jayden was als eerst de tent uit en zette het ontbijt klaar en maakte een pannetje warme thee. Na het ontbijt (hmmm tosti’s!) begonnen de Scouts uit zichzelf met het afbreken van de keuken en daarna de tent. Wat een toppers! Een uur eerder dan gepland waren we al helemaal klaar. Gelukkig konden alle ouders ook eerder komen om ze op te halen. Op het clubgebouw nog met elkaar even alles opgeruimd en uitgehangen en om 14.30 was iedereen weer naar huis. Het was een gezellig weekend! Op naar de RSW Scouts, jullie kunnen dit! 🤩

Het buitenweekend van de Scouts is in volle gang. Uiteindelijk met maar 1 patrouille, maar dat mag de pret niet drukken 😊 We begonnen met de tent en de keuken bouwen. Ondertussen vierden we ook nog even Vera’s verjaardag met thee en taart. Toen alles stond, werd er snel geluncht en daarna was het tijd voor de hike. Die ging lekker vlot dus bij terugkomst was er aardig wat tijd voor chillen en wat vrij spel. Het koken… daar horen jullie het verhaal nog wel over 😉 maar uiteindelijk heeft iedereen gegeten 👍🏼En inmiddels hebben we een heerlijk vuurtje (onder een afdak!) en vliegen de marshmallows en koekjes je om de oren 😁

31 maart 2022

Gisteren hebben de Scouts geoefend met pionieren. Binnen een uur stonden er twee geweldige keukens (en een mini variant van de leiding) voor de deur van ons club gebouw! Dat beloofd veel goeds voor het naderende buitenweekend en misschien wel de RSW 😉
Goed gedaan Scouties!💪

23 februari 2022

De Scouts oefenden vanavond heel veel skills! In kleine groepjes gingen we aan de slag met routetechnieken, hakken en pionieren.

16 febrauri 2022

Vanavond speelden we paaltjes voetbal, hadden we het over de RSW en maakten we Freek Vonk filmpjes. Die we natuurlijk ook bekeken, lekker creatief geweest Scouts!

9 februari 2022

De Scouts kregen vandaag een tekening te zien die ze na moesten maken op de rug van hun partner die het vervolgens op een papier moest tekenen. Sommige waren bijzonder goed gelukt, andere bijzonder creatief;)
Ook speelden we zombiebal, jagerbal en een lekkerpakkenspel!

3 fabruari 2022

Gisteren veroverden onze Scouts de wereld door het uitvoeren van gekke opdrachten! Patrouille blauw heeft uiteindelijk de meeste landen veroverd en het spel gewonnen.

1 december 2021

Vanavond hadden de Scouts weer online opkomst, hierbij speelden ze het spel ‘Among us’. Het was erg leuk maar hopelijk mogen we snel weer echt bij elkaar komen!

13 en 14 november 2021 - Binnenweekend

De Scouts hadden afgelopen weekend een binnenweekend. Er werd gehiked om hun avondeten te verzamelen, gezwommen, spelletjes gespeeld of film gekeken en zelfs geslapen! Zondag werd het gebouw weer schoongemaakt en speelden we nog Jachtseizoen, een spel waarbij je elkaar moet vinden of juist van elkaar moet vluchten. Hopelijk zijn alle Scouts weer een beetje bijgekomen;)

27 oktober 2021

De Scoutsopkomst van vandaag stond in het thema van Halloween 👻 Elke patrouille heeft z’n eigen horrorfilm gemaakt! 😱 Verder werden er ogen 👀 en hersenen 🧠 gegeten en zaten er spinnen 🕷 in de limo!

13 oktober 2021

De Scouts hadden vanavond hoepel-op-komst!

22 september 2021

De Scouts deden gisteren ballenchaos, zoals op de foto te zien is. Ook speelden ze catwalk trefbal, moordenaartje, levend kwartet en een ander chaotisch ballenspel.

15 september 2021

De Scouts bouwden woensdag een kettingreactie. Nadenken, bouwen, samenwerken, testen en toen was het tijd voor de finale. Goed gedaan Scouts!

17 t/m 24 juli 2021 - Zomerkamp

Zaterdag 17 juli

Het Scouts kamp draait op volle toeren. Vandaag na aankomst zijn de tenten opgezet en lekker frietjes & broodje hamburger gegeten. Daarna vrij laat naar bed, maar uiteindelijk best lekker geslapen. 

Zondag 18 juli

Vandaag begon de dag met het bouwen van de keukens. Nu is de lunch net op en gaan we ons maar eens klaarmaken voor een sport-middag.

Maandag 19 juli

De Scouts waren vandaag op fiets-hike. Een flink eind! Gelukkig is iedereen veilig op de plaats van bestemming aangekomen. En dat is NIET in Baarn… Ze slapen een nachtje ergens anders, spannend hè! 🙂 Morgen fietsen ze weer terug.

Dinsdag 20 juli

Vanmorgen vertrokken de Scouts weer op de fiets voor deel 2 van de fietshike; weer terug naar Baarn. Ook vandaag ging het weer goed! 1 patrouille was rond 16u terug en kon na eventjes chillen lekker douchen. De andere patrouille was nog even flink verdwaald op het laatste deel en die moesten nog flink doorfietsen om op tijd te zijn voor het eten. Maar… alle inspanning werd beloond met zelf gemaakte pizza uit de houtoven! Jammie!! En daarna werden er als toetje ook nog brownies gebakken in die oven, die natuurlijk nog warm was. Na het eten kon de 2e patrouille ook nog snel douchen en na nog héél even met z’n allen bij het kampvuur te hebben gezeten, ligt iedereen nu op 1 oor. En het is opvallend stil voor dit tijdstip… 😴 haha

    

Woensdag 21 juli

Vandaag hebben de Scouts lekker gezwommen. Daarna heeft de leiding voor iedereen goulash gekookt op het kampvuur. En s avonds werden de oudste Scouts gedropt en deden we met de jongsten een smokkelspel in het bos.

Donderdag 22 juli

Vandaag gingen we naar het Militair Museum, waar iedereen zich goed heeft vermaakt. Niet alleen IN het museum maar ook buiten op de stormbaan. S avonds eindelijk weer eens zelf gekookt en daarna op tijd naar bedje toe.

 

Vrijdag 23 juli

Zaterdag 24 juli

De Scouts hebben vandaag hun kampement afgebroken. Tenten, keukens, alles is weg en bijna alles ligt al in of bij de aanhanger. En tsja, zonder keuken kun je niet koken… dus daarom traditiegetrouw gebarbecued op vrijdag avond, inclusief slagroomfeestje als dessert!
Ook deden we een “worst singer contest” waarbij nog wat punten/munten voor de patrouille konden worden verdiend.
Inmiddels ligt iedereen in zn bedje, enkel onder een zeiltje… want ja, de tenten zijn dus ook al weg. Best spannend! Maar ook wel heel stoer, toch? 😁

Scouts
Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.
De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.

Historie