Acties

Omdat we willen zorgen dat scouting een hobby is die laagdrempelig is, proberen we de contributie zo laag mogelijk te houden.

Als we leuke activiteiten willen doen met een speltak of groep kan het voorkomen dat er om een kleine bijdrage gevraagd word, maar liever doen we dit natuurlijk niet! We zijn voor het inzamelen van geld afhankelijk van diverse acties.

Hiervoor hebben we de hulp van onze leden hard nodig want vele handen maken immers licht werk! Als iedereen een steentje bijdraagt kunnen we met zijn allen leuke activiteiten ondernemen zonder dat extra bijdragen nodig hoeven te zijn.
Het komt regelmatig voor dat we zulke acties ondernemen, alle hulp is  dan welkom!

Hieronder kunt u meer lezen over de verschillende acties en waar het geld per actie aan ten goede komt.

Lege flessen actie

De lege flessen actie leverde voor het afgelopen seizoen een mooie bijdrage op voor wat lekkers voor onze leden tijdens het zomerkamp!

Omdat het zo’n groot succes is, sparen we komend seizoen gewoon verder!

Blijven jullie meesparen?

Je kan je lege statiegeld flessen inleveren in de speciale inleverbox op scouting!

lege flessen actie

 

Jantje Beton

Elk  jaar in maart lopen we met de hele groep collecte voor stichting Jantje Beton. De stichting zamelt geld in en bouwt hiervan leuke speelplekken voor kinderen in heel Nederland.

Het mooie aan de collecte van Jantje Beton is dat ongeveer de helft van wat we ophalen, ten goede komt aan de speltak die het ophaalt!
Het geld wat word opgehaald mogen de speltakken naar eigen inzicht uitgeven. Vaak gaat dit naar kampen, een extra activiteit tijdens een kamp of een uitje tijdens een opkomst.
Alle reden dus om mee te doen!

Jantje Beton

 

 

Scouting loten

De afgelopen jaren hebben verschillende speltakken scoutingloten verkocht. Hiermee worden Scouting Nederland en de verkopende speltak beide gesteund in de vorm van een financiële bijdrage, én de koper maakt kans op mooie prijzen!

Alle reden dus om die loten te kopen! De hoofdprijs is zelfs een Fiat Panda!

Wilt u controleren of u in de prijzen bent gevallen? Kijk dan even op de site en claim je prijs!

Scouting loterij