Jorn

Jorn

Meike

Meike

Joost

Joost

Mees

Mees

Vraag het de Scoutsleiding!

13 + 10 =

Planning seizoen 2020-2021

Woensdag 21 oktober Geen opkomst ivm Herfstvakantie
Woensdag 28 oktober Installatie nieuwe Scouts
Zaterdag 14 t/m zondag 15 november Binnenweekend
Woensdag 16 december SinterKerst&Nieuw
Zaterdag 19 december Kerstviering hele groep
Woensdag 23 december Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 30 december Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 24 februari Geen opkomst ivm voorjaarsvakantie
Maandag 8 t/m zaterdag 13 maart Jantje Beton collecte
Vrijdag 12 t/m zondag 14 april Buitenweekend
Zaterdag 27 maart 
Braderie
Vrijdag 16 april t/m zondag 18 april RSW
Woensdag 4 mei Geen opkomst, dodenherdenking met de groep

Zaterdag 22 mei t/m maandag 24 mei LSW (als de RSW gewonnen wordt!)
Zaterdag 17 juli t/m zaterdag 24 juli Zomerkamp
Woensdag 28 juli t/m woensdag 1 september Zomerstop
Woensdag 8 september Eerste opkomst seizoen 2021-2022

17 t/m 24 juli 2021 - Zomerkamp

Zaterdag 17 juli

Het Scouts kamp draait op volle toeren. Vandaag na aankomst zijn de tenten opgezet en lekker frietjes & broodje hamburger gegeten. Daarna vrij laat naar bed, maar uiteindelijk best lekker geslapen. 

Zondag 18 juli

Vandaag begon de dag met het bouwen van de keukens. Nu is de lunch net op en gaan we ons maar eens klaarmaken voor een sport-middag.

Maandag 19 juli

De Scouts waren vandaag op fiets-hike. Een flink eind! Gelukkig is iedereen veilig op de plaats van bestemming aangekomen. En dat is NIET in Baarn… Ze slapen een nachtje ergens anders, spannend hè! 🙂 Morgen fietsen ze weer terug.

Dinsdag 20 juli

Vanmorgen vertrokken de Scouts weer op de fiets voor deel 2 van de fietshike; weer terug naar Baarn. Ook vandaag ging het weer goed! 1 patrouille was rond 16u terug en kon na eventjes chillen lekker douchen. De andere patrouille was nog even flink verdwaald op het laatste deel en die moesten nog flink doorfietsen om op tijd te zijn voor het eten. Maar… alle inspanning werd beloond met zelf gemaakte pizza uit de houtoven! Jammie!! En daarna werden er als toetje ook nog brownies gebakken in die oven, die natuurlijk nog warm was. Na het eten kon de 2e patrouille ook nog snel douchen en na nog héél even met z’n allen bij het kampvuur te hebben gezeten, ligt iedereen nu op 1 oor. En het is opvallend stil voor dit tijdstip… 😴 haha

    

Woensdag 21 juli

Vandaag hebben de Scouts lekker gezwommen. Daarna heeft de leiding voor iedereen goulash gekookt op het kampvuur. En s avonds werden de oudste Scouts gedropt en deden we met de jongsten een smokkelspel in het bos.

Donderdag 22 juli

Vandaag gingen we naar het Militair Museum, waar iedereen zich goed heeft vermaakt. Niet alleen IN het museum maar ook buiten op de stormbaan. S avonds eindelijk weer eens zelf gekookt en daarna op tijd naar bedje toe.

 

Vrijdag 23 juli

Zaterdag 24 juli

De Scouts hebben vandaag hun kampement afgebroken. Tenten, keukens, alles is weg en bijna alles ligt al in of bij de aanhanger. En tsja, zonder keuken kun je niet koken… dus daarom traditiegetrouw gebarbecued op vrijdag avond, inclusief slagroomfeestje als dessert!
Ook deden we een “worst singer contest” waarbij nog wat punten/munten voor de patrouille konden worden verdiend.
Inmiddels ligt iedereen in zn bedje, enkel onder een zeiltje… want ja, de tenten zijn dus ook al weg. Best spannend! Maar ook wel heel stoer, toch? 😁

12 en 13 juni 2021 - Digi-RSW
De Scouts doen dit weekend mee aan de Digi-RSW, thema ’the great escape’. (RSW = Regionale Scouting Wedstrijden) Gisteren kwamen ze wat sloom op gang, maar hebben uiteindelijk toch aardig wat punten binnengehaald. Na een rustige nacht zijn ze vandaag echt on fire! Er wordt keihard gewerkt! Op naar de overwinning?!?!
Om 15.00u is de online prijsuitreiking, spannend!!
De scouts zitten al in spanning voor de prijsuitreiking. Die is een kwartiertje uitgesteld..
De prijsuitreiking duurde lang… heel lang…Toen we in de top 10 bleken te zitten, werden de gezichtjes blij. Toen we tot de beste 5 bleken te behoren, werd het spannend. En toen we in de top 3 zaten, was de spanning om te snijden!!
HEEL trots zijn wij op onze patrouille, bestaande uit Elianne, Noa, Teun, Aniek, Vera, Rosalie en Timo, die een prachtige TWEEDE plek hebben weten te veroveren!! 👏👏👏👏👏
Als het een live RSW was geweest, hadden ze doorgemogen naar de LSW! (Landelijke Scouting Wedstrijden) Maar doordat het een corona-digi-rsw was, is dat dit jaar alleen aan de eerste plaats voorbehouden. Jammer, maar dan veroveren we die LSW-plek toch volgend jaar tijdens de échte RSW?! 🤩
5 juni 2021

Afgelopen woensdag werkten de Scouts weer aan hun skills! Tent opzetten (en netjes weer opruimen), pionieren en vuur maken. En voor een aantal nog een korte herhaling van / oefenen met routetechnieken.

19 mei 2021
Bij de Scouts kwamen Jessica en kleine Roan vandaag langs. Dat ventje is alweer bijna 3 maanden, maar had van de Scouts nog wat kadootjes tegoed… Als echte Scoutsstafbaby kreeg hij o.a. zijn eerste Scouts-uniform, mét groepsdas en zelfs een eigen tentje!
Daarna speelden de Scouts verstoppertje in het donker, deden een quiz over “EHBO en veiligheid” en sloten de avond af met het McDonalds spel. Was weer gezellig!
14 april 2021

24 maart 2021

17 maart 2021

6 januari 2021

Vanavond hadden de Scouts een digitale bak opkomst. Alle ingrediënten voor overheerlijke spritsen zijn gisteren bezorgd bij alle leden thuis en die werden vandaag onder digitale begeleiding omgetoverd tot heerlijke koekjes! Het versieren en opeten is aan iedereen zelf, geniet ervan!😚

16 december 2020

Vanavond zouden de Scouts met elkaar afsluiten met een kerstdiner. Dat ging helaas niet door maar werd het een kerst zoom meeting! Even iets anders, maar ook heel gezellig!🎄
We deden een kerstquiz die werd gewonnen door Aniek en we namen afscheid helaas van Paul als lid van de groep. Ook namen we afscheid van René, hij gaat leiding geven bij de Explorers. En we namen tijdelijk afscheid van Jessica, zij gaat namelijk met zwangerschapsverlof.
Al met al een drukke maar ook erg gezellige avond. Fijne kerst allemaal!🎄

2 december 2020

De Scouts hebben vandaag voor de 3e keer geoefend met routetechnieken en hike lopen. Er viel nog wel wat te leren zegmaar. Hopelijk gaat het na vandaag nóg beter!
Daarna knutselde iedereen z’n eigen schoenentje voor Sinterklaas. Hopelijk doet hij er wat in! 😁

28 oktober 2020

Vandaag werden de nieuwe Scouts geïnstalleerd! Helemaal coronaproof natuurlijk, op 1.5m afstand. En iedereen was er vandaag, dus tijd voor een groepsfoto, ook coronaproof met de staffies op gepaste afstand 😉
Verder hebben we lekker sport en spel gedaan met een Fristi pauze. Tot volgende week!

30 september 2020

Bekertjes opkomst tijdens de eerste Scouts opkomst met onze nieuwe groep, wat een energie hebben deze kids!💪

23 september 2020

De Scouts namen vandaag afscheid van 3 leden die komende zaterdag over gaan naar de Explorers. Zij kozen verschillende varianten van trefbal en pictionary!

18 t/m 25 juli 2020 - Zomerkamp

Zomerkamp dag 1:

De Scouts zijn ook op kamp! Vandaag zijn ze van start gegaan in piratenthema. Eerst werden de tenten opgezet en daarna gesprokkeld. Na het eten was er even vrije tijd en toen het wat donkerder werd deden we een smokkelspel om de eerste munten te verzamelen. Nu liggen ze op bed en ook hier is de bedoeling dat ze gaan slapen… we gaan het meemaken!😋

Zomerkamp dag 2:

Vandaag hebben de Scouts keukens gebouwd en deze helemaal gezellig aangekleed. Na wat sport en spel werd er pasta gekookt en gegeten. We sloten de avond af met marshmallows!

Zomerkamp dag 3:

Na een ochtendgymnastiek les gingen de Scouts aan de gang met lasergamen! Dit hebben ze een groot deel van de middag vol gehouden. Na wat andere spelletjes en het eten, speelden we het meest fanatieke potje levend (piraten) strageo ooit! En daarna wat lekkers en vroeg naar bed want morgen staat de hike op de planning.

Zomerkamp dag 4:

De Scouts gingen vandaag op hike! Een tochtje van 15km, werd een tocht van 6 uur en 7 uur voor de andere patrouille… oeps! Ach, ze kwamen allemaal terug, hebben lekker gegeten, zijn onder de douche geweest en waren toen weer helemaal happy voor nog wat “Wedden dat ik het kan” opdrachten rond het kampvuur. De oogjes werden toen toch wel erg klein dus ze liggen ondertussen lekker op bed. Morgen wordt een iets meer relaxte dag!

Zomerkamp dag 5:

Vandaag gingen de Scouts, na het bakken van een eitje, Zeist in! Daar werden we gesponsord door de Bijzondere Taartenfabriek met een hele doos heerlijke mini’s! Daar is zojuist bij het kampvuur enorm van genoten, waarvoor dank!🥰 Duimpjes omhoog voor deze toffe actie van Bijzondere Zorg Midden Nederland!
De kids waren verder zelf op avontuur vandaag, dus we hebben weinig foto’s. Nu wordt er een spelletje Weerwolven gedaan en daarna gaan de Scouts naar bed. De Scouts zitten nu al een beetje in te kakken hihi, kamp is vermoeiend, maar dat is goed!😉

Zomerkamp dag 6:

Vandaag hadden de Scouts een rondleiding bij de KNVB door onze eigen groepsvoorzitter, waarvoor dank! Het was super interessant en gaaf om te zien allemaal. In de middag gingen we naar het Henschotermeer en werd er zelfs gezwommen! Nu zijn de oudste Scouts een dropping aan het doen. De jongste Scouts hebben nog een nachtspel gedaan en zijn nu lekker naar bed aan het gaan. Morgen gaan we al een groot deel afbreken en zaterdag zit het er alweer op!

Zomerkamp dag 7:

Na het opruimen gingen de Scouts naar de piramide van Austerlitz! Er is gespeeld in de speeltuin, wat attracties bezocht en gesnoept haha. Daarna gingen we de piramide nog op en hadden we een leuk uitzicht over de omgeving!
Terug op het terrein moest er gehakt en gezaagd worden om een mooi vuurtje te maken voor de bbq. We sloten de dag af met een worst singing competition. Vanavond slapen de Scouts onder een zeiltje, gezellig!

Zomerkamp dag 8:

Ook het Scouts zomerkamp zit erop! Het was een top week in Austerlitz! Nu lekker douchen en bijslapen!
Fijne vakantie!
René, Meike, Mees, Joost, Jorn en Jessica
— bij  PBC Austerlitz
Scouts
Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.
De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.

Historie