Zomerkamp

Een zomerse afsluiting van een geweldig scouting seizoen!
Jubileum zomerkamp 2016

Van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 juli 2016 waren we op kamp het de hele groep in Ommen.

Tijdens het kamp hebben we met elkaar lekker gegeten, hebben we veel spelletjes gedaan, deden we een vossenjacht, zijn we als uitje naar Slagharen geweest en sloten we af met een BBQ. Alle speltakken deden ook activiteiten met hun eigen groep. Zo gingen de Bevers en Welpen samen spelen in de bossen rondom het gebouw en sliepen ze in een gebouw waar ze de boel lekker op stelten zetten met rommel maken en gek dansen. De Welpen deden spelletjes met de Scouts en Explorers en de oudsten sliepen zelfs een nacht in een tent zonder leiding! De Scouts gingen pionieren, zwemmen, hiken, maakten hun eigen maaltijden klaar en bouwen een vlot. De Explorers bouwden ook een vlot, gingen klimmen, beklommen de Peperbus in Zwolle, sliepen uit, maakten kampvuur en speelden voetbal op het grote veld.

Het was een geweldig en onvergetelijk kamp!

Het volgende gezamenlijke kamp zal zijn in de zomer van 2021, dat is nog even wachten, maar dat is het zeker meer dan waard!

BannerGROEP1

Jubileum zomerkamp 2013

DSCN6853Het zomerkamp van 2013 was een jubileum zomerkamp (helaas was later dan verwacht, maar dat mocht de pret zeker niet drukken!).
De hele groep ging met elkaar een week naar Elburg. Hier kampeerden we in het thema “De wereldreiziger”, we aten verschillende wereldgerechten, speelden spelletjes en gingen op avontuur in: China, Brazilië, Frankrijk, Amerika, Afrika, Italië, Oostenrijk en natuurlijk ook in Nederland.

De hoogtepunten van het kamp waren de vossenjacht in Elburg, het uitje naar Walibi en het Dolfinarium, de gezamenlijke afsluitende BBQ en natuurlijk de gezelligheid bij het kampvuur!

Het filmpje geeft een goed beeld van hoe het er aan toe gaat en wat de sfeer is tijdens zo een kamp, geweldig dus! Als echte Bever, Welp, Scout of Explo wil je dit  hoogtepunt van het seizoen echt niet missen!

Zomerkamp

Elk jaar gaan de speltakken op zomerkamp met elkaar om het scouting seizoen af te sluiten.
De Bevers gaan een weekend weg, de Welpen gaan 5 dagen weg en de Scouts en Explorers gaan een week op kamp met elkaar.
De Bevers en Welpen verblijven in een clubhuis, waar ze van veel gemakken voorzien zijn, de Scouts en Explorers gaan kamperen. Hiervoor bouwen ze zelf een tent en keuken en zorgen ze de hele week voor zichzelf onder begeleiding van de leiding.

Eens in de 5 jaar, wanneer we een jubileumjaar vieren, gaan we gezamenlijk op kamp. Het eerst volgende jubileumkamp zal zijn in de zomer van 2021. We kamperen dan met alle speltakken op hetzelfde terrein en doen leuke dingen met elkaar, een echt feest dus!

Lezen wat andere ouders denken over kamperen bij scouting:

Op kamp met scouting? Natúúrlijk!

Een week zonder beeldscherm? Geen probleem op zomerkamp!