Jessica

Jessica

Jorn

Jorn

René

René

Vraag het de Scoutsleiding

Planning seizoen 2015-2016

Donderdag 8 oktober Ouderavond
Woensdag 14 oktober Installatie nieuwe Scouts
Woensdag 21 oktober 
Geen opkomst ivm. herfstvakantie
Zaterdag 31 oktober Halloween
Zaterdag 14 t/m zondag 15 november Binnenweekend
Woensdag 9 december Kerstdiner Scouts
Zaterdag 19 december Kerstviering groep
Woensdag 23 december Geen opkomst ivm. Kerstvakantie
Woensdag 30 december Geen opkomst ivm. Kerstvakantie
Woensdag 24 februari Geen opkomst ivm. voorjaarsvakantie
Maandag 7 t/m 9 maart Jantje Beton collecte
Donderdag 10 maart Extra bijeenkomst EHBO lotus spelen
Zaterdag 19 t/m zondag 20 maart Buitenweekend
Vrijdag 15 t/m zondag 17 april RSW
Woensdag 4 mei Dodenherdenking. Geen opkomst ivm. Dodenherdenking
Zaterdag 9 t/m zaterdag 16 juli Jubileum zomerkamp!

15 juli 2016 - Zomerkamp

2016-07-15Vandaag verhuisden de Scouts naar het Jamboreehuis waar vandaan ze na de lunch (broodjes worst) een vlot hebben gebouwd. Hiermee trotseerden zij de Ommense vecht. Daarna gingen ze ook nog eens van de zeepbaan af en na de gezamenlijk bbq kwamen de marshmallow stokken ter voorschijn! Morgen vroeg op, alles op ruimen en dan naar huis!

14 juli 2016 - Zomerkamp

2016-07-14Gister zijn ook de Scouts in Slagharen geweest! Het was een flink stuk fietsen maar het was voor een goed doel! Ze hebben een hele leuke dag gehad. Bij terugkomst werden er patatjes gegeten met watermeloen als toetje. Daarna moest het kampterrein grotendeels opgeruimd worden en sliepen ze allemaal in een grote tent. Na het kampvuur gingen ze lekker naar bed.

13 juli 2016 - Zomerkamp

2016-07-13Door het slechte weer viel het voorbereidde programma helaas in het water bij de Scouts. Maar, even later zochten we het water weer op… Even snel geïmproviseerd en op naar een zwembad! De Scouts waren hier erg blij mee. Na een drukke dag werd er terug op het kanterrein gekookt en de maaltijd werd smakelijk geprenteerd. De Explorers hadden een avondspel voorbereid: Een hevig tostie-bak-competie brak los! Toen de winnaar bekend was gingen de Scouts naar bed, morgen moeten zij heel vroeg op!

12 juli 2016 - Zomerkamp

2016-07-12De Scouts hadden vandaag hike! Helaas waren alle groepjes al snel de weg kwijt en moesten ze gered worden. Gelukkig maakte de leiding een uitgebreid diner klaar met groenten vooral, pannenkoeken en bowl met slagroom als toetje. Daarna bij het kampvuur een quiz gedaan over de hike en nog genoten van een appeltje en banaantje van het kampvuur. Slaap lekker!

11 juli 2016 - Zomerkamp

2016-07-11De Scouts gingen vandaag met elkaar op de foto, deden een vossenjacht, adopteerden 4 Welpen zodat zij een stukje Scoutskamp konden ervaren, maakten wraps als avond eten, gingen douchen en speelden Weerwolven van Wakkerdam bij het kampvuur. Zo nog even wat lekkers erbij, een avondspel en dan naar bed, morgen op hike!

10 juli 2016 - Zomerkamp

2016-07-10Vandaag hadden de Scouts een sportieve dag! Na het ontbijt kreeg de groep een softball clinic van Meike gevolgd door een partijtje. Na de lunch (broodjes gezond) deden we nog een competitie met de indiaca afgewisseld met knotshockey. Daarna was er ruimte om van de zon te genieten tot het eten.

1 juli 2016

2016-07-01We hebben al een tijdje geen opkomstverslagen gepost! Nou, bij deze is er nog een van afgelopen woensdag! We speelden in de patrouilles namelijk samenwerkingsspelletjes. Met fietsbanden bij gebrek aan hoepels. Hier moesten de Scouts doorheen klimmen, naar de overkant zonder de vloer aan te raken en we deden levend ringwerpen. Juist: met een Scout als paal. Dit ging verrassend goed!
Volgende week gaan we inpakken voor het kamp. Spannend, we hebben er zin in!

8 juni 2016

2016-06-08Vanavond hebben de Scouts een route door de wijk uitgezet met hun patrouille, die een andere patrouille vervolgens moest lopen. Dit bleek moeilijker dan gedacht! Daarna werd er even nabesproken, limo gedronken en speelden we tikkertje in de zandbak:)

1 juni 2016

2016-06-01Vandaag bouwden de Scouts (6 stuks, want de rest liep avondvierdaagse) een schommel! En ze aten een ijsje om Jessica haar verjaardag te vieren. Tot volgende week!

25 mei 2016

2016-05-25Vandaag vierden de Scouts de verjaardag van Lot. Coen organiseerde het programma: paaltjesvoetbal, trefbal en verstoppertje in het donker. Als afsluiter een groepsselfie!

20 april 2016

2016-04-20Vanavond begonnen de scouts met een ijsje! Toen die op was deden we buskruit in de speeltuin. Toen het koud begon te worden speelden we binnen trefbal en na wat te drinken en een koekje van Ilse deden we nog Hollandse Leeuwen. Het was een leuke avond!
Volgende week is er geen opkomst ivm Koningsdag!

15-16-17 april 2016 - RSW

13010806_1056997144367168_7962803342311736108_nDSC_0101Het thema van de RSW was dit jaar De Toekomst Boom. Het verhaal ging erover dat 2
Scouts samen met een wetenschapper, een journaliste en een cameraman een avontuur beleefden met een dubbelganger uit
een andere wereld waarvan de poort de Toekomst Boom was.DSC_0088

Onze scouts beleefden in twee patrouilles dit avontuur welke van vrijdagavond tot zondagmiddag heeft geduurd. Ze kregen punten voor samenwerking, creativiteit, scoutingskills, nachtrust, koken en nog veel meer!DSC_0021

Het resultaat?
De patrouille van Nova, Maartje, Hannah, Sam, Rebecca en Lot hebben een 10e plaats behaald!
De patrouille van Anna, Florine, Norah, Coen, Ilse en Kelsey hebben een 4e plaats behaald!

Beide groepen hebben het erg leuk gehad en dat is natuurlijk hetgeen wat telt!

DSC_0090 DSC_0082 

11 mei 2016

2016-05-11De Scouts begonnen vandaag met een estafette spel met de klimtoren. Op verschillende manieren moesten zij de snelste zijn, dit leverde hilarische momenten op. Na wat te drinken was er een estafette waarbij met een pollepel in de mond, een water ballon heen en weer gebracht moest worden. Natuurlijk eindige dit in een watergevecht en na een spelletje tikkertje in de zandbak was het feest compleet. Tot volgende week!

6 april 2016

12333Vanavond hebben de Scouts tussen alle “rommel” wat pareltjes gevonden die ze goed kunnen gebruiken als aankleding tijdens de RSW! Daarbij is er nog veel geknutseld en geoefend met kompas schieten. Ze zijn goed op weg naar de RSW!
Natuurlijk is er ook nog wat geholpen met het uitzoeken van de rommel maar er is vooral erg veel gelachen, gek gedaan en gespeeld door de Scouts. Ach, dat moet natuurlijk ook gewoon kunnen he!

30 maart 2016
23 maart 2016
19-20 maart 2016 - Buitenweekend

buitenweekend1Buitenweekend bij de Scouts: Tent opzetten, keuken bouwen, eten koken, kampvuur maken en gezelligheid! Goed oefenen met alles skills, want pionieren is wel geoefend, maar een keuken bouwen in een bos is toch anders dan de knopen oefenen op de club. En koken is toch nog knap lastig: Hoe  lang moet  pasta ook al weer koken? En wanneer gooi  je de pasta in de pan? En verse groente herkennen is soms ook nog best moeilijk!
En dan slapen in een tent, brr! Dikke truien, sjaals, mutsen, alles kwam ter voorschijn uit de tassen!

buitenweekend2Zondagochtend na het ontbijt zijn de tent en keuken afgebroken. Na de lunch heeft de groep een brug gespioneerd waar iedereen overheen is geklommen. Direct daarna is de burg afgebroken, de aanhanger opgeladen en zijn we naar Utrecht vertrokken. Op de club hebben we alle spullen uitgehangen (dank ook aan alle helpende ouders!) en is iedereen naar huis gegaan. Slaap lekker vanavond en tot morgen bij het opruimen!

Meer foto’s? Klik dan hier!

16 maart 2016

De Scouts hebben vanavond hun kampmaterialen gecontroleerd en klaar gezet voor het komende buitenweekend! Het word koud dus dikke kleding aan en een warme slaapzak mee;)

Tot zaterdag!

9 maart 2016

Jantje BetonVanavond hebben de Scouts collecte gelopen voor Jantje Beton. Dit goede doel is natuurlijk geweldig voor de speelgelegenheden in de buurt, maar ook voor ons! Iets minder dan de helft gaat namelijk naar ons als speltak. Hiervan doen we allemaal leuke dingen tijdens het seizoen. Iedereen bedankt voor de inzet allemaal!

2 maart 2016

Vandaag was de laatste opkomst voor de high tea show. Er is hard geoefend door de kinderen, komen jullie ook kijken naar het eindresultaat?

17 februari 2016

Vandaag had patrouille groen programma voorbereid. De Scouts speelden Ziekenhuistikkertje, Zoek je schoen en Nachtwacht.
Ook hebben we weer geoefend voor de High Tea Show. Het was een drukke maar gezellige opkomst!

Patrouille groen: Bedankt voor de spelletjes!

10 februari 2016

000000De Scouts hadden vandaag programma van patrouille blauw. We speelden Canadees trefbal, geheim tikkertje en zaklamp verstoppertje. Ook vierden we Rebecca haar 11e verjaardag met zelfgebakken kruidcake! Aan het einde werd er nog geoefend voor de act tijdens de High Tea Show.
Bent u ook benieuwd? Koop snel je kaartje!

3 februari 2016

111Vanavond had patrouille geel programma bij de Scouts! De spelletjes op de wal-in de sloot, kip aan het spit en omgekeerd verstoppertje werden gespeeld. De patrouille deed goed zijn best en de andere Scouts deden goed mee. Iedereen vond het programma erg leuk!

Ook vierden we Anna haar verjaardag en bedachten we een act voor de high tea show!  Ben je benieuwd? Dan moet je natuurlijk komen kijken!

Bedankt voor het programma maken patrouille geel!:)

27 januari 2016

123De Scouts oefenden vandaag hun EHBO skills! Ze kregen les van een echte EHBO’er en er werd goed geoefend! Er is verteld wat je moet doen bij brandwonden en geoefend hoe je een mitella moet maken en hoe je dit kan maken van je eigen groepsdas! Ook is er geoefend met het aanleggen van een hoofdverband, zijn er snelverbanden aangelegd en hebben we geleerd wat je moet doen bij een verstikking!

Nu weet je bij wie je moet zijn voor een pleister, verstikking of mitella!

20 januari 2016

8De Scouts deden vanavond Levend Ganzenbord waarbij verschillende spelletjes tussen door kwamen. Daarna deden ze een op een paal een kussengevecht, super leuk!
Ook hebben we het nog even gehad over de High Tea Show ter ere van ons 70 jarig jubileum. Alle Scouts waren erg enthausiast over het optreden. Voor meer info hierover kunt u deze pagina bekijken. Kaartjes zijn te koop bij leden van de +Scouts en de opbrengst komt ten goede van het gezamenlijke zomerkamp! Alle reden dus om te komen kijken 🙂

13 januari 2016

7Vanavond deden de Scouts een platte knoop en 8-knoop knock out. Er stonden steeds twee Scouts tegenover elkaar die beide 3x dezelfde knoop moesten maken. De gene die 2 van de 3x het snelste de knoop had gemaakt mocht blijven staan en kreeg een nieuwe tegenstander. Zo ging het spel door tot iedereen geweest was. De gene die als laatste nog stond, had gewonnen! Nova was de platte knoop kampioen en Norah was de 8-knoop kampioen!

Vandaag was Florine jarig! Ze vierde haar 13e verjaardag bij ons: Gefeliciteerd!
Als laatste hebben we geoefend met de kruissjorring, het was een leuke opkomst!

6 januari 2016

6Vandaag was de eerste opkomst van het nieuwe jaar! Gelukkig 2016!

De Scouts begonnen vanavond met Bal in de boos en Hollandse leeuwen. Na het vieren van Maartje haar verjaardag met een zelfgebakken cakeje en limonade gingen de patrouilles aan de slag met het maken van programma.

Aan het einde deden we een spel waarbij je elkaars armen onder elkaar weg te trekken om te winnen, dit was erg leuk! De groepen konden elkaar goed aanmoedigen en er werden hele tactieken besproken. Gelukkig was het allemaal voor de lol, en dat hebben we zeker gehad!

19 december 2015- Kerstviering

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag was de Kerstviering met de hele groep.
We deden de hele dag leuke spelletjes met alle speltakken, maakten mooie schilderijen en aten een geweldige maaltijd! Er was keuze uit chicken tonight met kip, boerenkool met worst en maraconi met rode saus en kaas. Het toetje aten we van tafel en de slagroom zat over alle gezichten!:) Het was een bewogen maaltijd!

Na afloop was er nog een borrel  waarbij alle ouders welkom waren.

Op 6 januari hebben we weer opkomst, tot die tijd is er vakantie! Geniet ervan en tot volgend jaar!

16 december 2015

3De Scouts hebben vanavond het clubgebouw versierd voor de Kerstviering van aanstaande zaterdag!

Er zijn 3 grote Kerstbomen versierd, er zijn ballen aan het plafond opgehangen, kransen voor de ramen en lichtjes door heel het gebouw. En met Kerstmuziek op de achtergrond kom je natuurlijk helemaal in de Kerstsferen!

Daarna hebben zij verstoppertje gespeeld in het donker en tussen alle kerstversieringen. Omdat de lichten niet aangedaan mochten worden hadden zij alleen de aanwezige Kerstverlichting om te verstoppen en zoeken.

Het was een erg gezellige opkomst! Tot zaterdag tijdens de Kerstviering, daarna hebben we twee weken geen opkomst in verband met de Kerstvakantie. De eerste opkomst in het nieuwe jaar zal zijn op woensdag 6 januari!

9 december 2015

4Vanavond genoten de Scouts van een zeer vroeg Kerstdiner! Iedereen had een onderdeel van de gourmet bij zich en met z’n allen hebben we heerlijk en gezellig gegeten!

Iedereen had zijn buikje aan het einde van de avond helemaal vol. Toen moest de afwas nog gedaan worden! Gelukkig maken vele handen licht werk dus waren we snel klaar.

Als laatste hebben Hannah en Norah nog getrakteerd. Norah is jarig geweest en Hannah gaat nog jarig worden, voor beide: Gefeliciteerd!

2 december 2015

5De Scouts vierden vanavond Sinterklaas!

Er werden pepernoten gebakken, liedjes gezongen, Pietenkunstjes uitgevoerd, gedanst en paardgereden! Na het zingen van een laatste lied vonden we zelfs een grote tas met cadeautjes. Ook namens de Scouts: Dank u Sinterklaasje!

25 november 2015

Vandaag hebben we met de Scouts een ren je rot spel  gedaan over EHBO!
De leiding stelde een vraag over EHBO, noemde 3 antwoord mogelijkheden en de Scouts moesten kiezen welk antwoord zij dachten dat goed was.

11_27_2015 8_49_38 PMOmdat alle vragen over EHBO gingen, hebben we gelijk maar even wat dingen geoefend. Wie van de lezers kent er de Rautek greep? En waarvoor gebruik je deze? Het antwoord kan je krijgen bij je Scout, of kom het zelf ontdekken tijdens een Scouts opkomst!

Ook hebben we geoefend met de stabiele zijlig (dit was voor de leiding ook weer even nadenken ondanks de EHBO training van voor de zomer…) met de Heimlich greep en vele andere aspecten van hulpverlening.

Het was dus een zeer leerzame avond!

18 november 2015

Vandaag hebben de Scouts geoefend met pionieren. We zijn begonnen bij het begin: de mastworp! (Voor wie deze niet kent, vraag het uw Scout!) Hierna werd er verder gegaan met de kruissjorring en de kopsjorring.
Ook kwam er een gast langs om te vertellen over de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Houwie is vroeger Scoutsleiding geweest van de huidige Scoutsleiding en heeft jaren de RSW georganiseerd. Hij weet dus precies waar een patrouille aan moet voldoen om de RSW tot een succes te brengen. Super handig natuurlijk om wat tips mee te krijgen van zo’n expert! We gaan Houwie nog een paar keer zien in de aanloop naar de RSW. Natuurlijk waren alle Scouts hierna super enthousiast! Er moet dus  goed geoefend en gestreden worden voordat het zo ver is!

14-15 november 2015 - Binnenweekend

2015-11-14Tijdens het binnenweekend werd een Crazy88 spel gespeeld. Tijdens dit spel moesten er allerlei opdrachten uitgevoerd worden waarvoor ook bewijs verzameld moest worden. Bijvoorbeeld een foto, filmpje, bonnetje of een “ding”. Om 13.00 uur moesten alle patrouilles verzamelen onder de Dom. Hier hebben we met elkaar geluncht waarna de Scouts weer verder gingen met het spel.

Om 15.30 uur moest iedereen weer verzamelen op de club waar iedereen zijn bed op ging maken en de zomerkamp film van afgelopen zomer nog een keer gekeken werd. Ondertussen was de leiding aan het koken: pasta met rode saus! Na het eten en het toetje moest iedereen zijn jas aan en zijn fiets pakken, op naar het verrassingsuitje! Na een half uur fietsen in de regen kwamen we aan bij Jumpsquare, daar gingen de schoenen uit, speciale sokken aan en werd er een uur lang gesprongen op trampolines, in schuimbakken gedoken en trefbal gespleed op de speciale trampolines. Daarna zijn we terug gefietst en bekeken we het bewijs van het opdrachten spel. Dit was natuurlijk hilarisch!

Toen iedereen nog wat gegeten en gedronken had en we hadden gezonden voor de jarige Jip gingen de Scouts zich klaar maken om naar bed te gaan.

IMG-20151114-WA0111De volgende ochtend stonden we om 9.00 uur op en na het ontbijt speelden we verschillende spelletjes tot het tijd was voor taart! Om Jip zijn verjaardag nog even te vieren aten we dit als zeer onverantwoorde lunch. Om 13.30 uur stonden alle ouders alweer voor de deur en gingen de Scouts naar huis.

Het was een leuk en vermoeiend weekend!

11 november 2015

2015-11-11Vanavond hebben de Scouts een grote box gevuld met hun favoriete spelletjes. Hiervan hebben we er een aantal gedaan. 1 Scout had zich zo goed verstopt met verstoppertje dat ze niet meer zelf vrij kwam.

Ook speelden we Bal in de doos, Hollandse leeuwen, Kleurentikkertje en vele andere spelletjes!

Aan het einde van de opkomst hadden we er zo een zooitje van gemaakt dat we even met  zijn allen moesten corveeën voordat we af konden sluiten.
Komend weekend is binnenweekend: wees op tijd!

4 november 2015

2015-11-04Vanavond hebben de Scouts een bekertjes opkomst gehad. Dit betekend: ZWETEN! De Scouts moesten op bekers lopen (zonder de grond te raken met je voeten met je hele patrouille naar de overkant van de zaal komen), met bekers bouwen (toren nabouwen in estafette vorm!), bekers draaien (alle patouilles moesten ervoor zorgen dat de meeste bekers op hun manier op de grond stonden) en muziek maken (de cup-song natuurlijk!)!

Natuurlijk moesten de verschillende patrouilles goed samenwerken om de opdrachten tot een goed einde te brengen!

28 oktober 2015

Omdat de +Scouts druk bezig waren met de opbouw van Halloween konden we geen opkomst in de zaal hebben. Geen probleem! Dit hebben we opgelost door routetechnieken te gaan oefenen in het Scoutshok. Na een korte instructie (want iedereen kende het natuurlijk al!) gingen de Scouts in hun patrouilles op pad. Een route lopen door de wijk, natuurlijk aan de hand van routetechnieken. Na het ontdekken van een foutje in de route pakte iedereen weer de goede route op  en is iedereen heel terug gekomen op het clubhuis. Na een glaasje drinken vertrok iedereen weer naar huis. Tot volgende week!

7 oktober 2015

2015-10-07Vanavond hebben de Scouts in twee groepen gewerkt. De ouderen gingen wat zaken voor volgende week regelen en de jongeren leerden de beginselen van het pionieren. Het was een leerzame avond waarin veel geoefend en gesproken is.

Het nieuwe seizoen gaat heel wat leuks beloven!

30 september 2015

2015-09-30Vanavond deden de Scouts verschillende spelletjes om elkaars namen te leren. Op de foto zie je een spelletje waarbij er een zeil hing en de patrouilles iemand moesten kiezen die een stap naar voren deed. Zodra het zeil viel, was het de uitdaging aan de kinderen die vooraan stonden, om zo snel mogelijk de naam te zeggen van het kind voor hem of haar.

Er waren 9 nieuwe kinderen vandaag! 7 kinderen die van de Welpen over zijn gekomen, er is een zusje bij en een vriendinnetje! Super gezellig, er zijn nu in totaal 16 Scouts!

26-27 september 2015 - Groepsweekend

IMG-20150926-WA0011Tijdens het afgelopen groepsweekend zijn er 7 Welpen overgevlogen naar de Scouts! Welkom! We gaan er een super leuke tijd van maken en jullie gaan veel nieuwe dingen leren bij de Scouts!

Ook hebben we afscheid genomen van 6 Scouts, zij gaan nu beginnen bij de Explorers! Het word vast een leuke tijd voor hen maar we gaan deze jongens missen!

Scouts

Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.