Jessica

Jessica

 

Jorn

Jorn

 

René

René

 

Meike

Meike

 

Vraag het de Scoutsleiding

 

Voor een overzicht van onze activiteiten van het afgelopen jaar, klik dan op onderstaande button!

Seizoen 2015-2016

Planning seizoen 2016-2017

Woensdag 31 augustus Eerste opkomst seizoen
Zaterdag 24 t/m zondag 25 september Groepsweekend
Dinsdag 11 oktober Ouderavond van 20:00-21:30 uur
Woensdag 19 oktober Geen opkomst ivm. herfstvakantie
Woensdag 26 oktober 
Installatie nieuwe Scouts
Zaterdag 26 t/m zondag 27 november Binnenweekend
Woensdag 7 december SinterKerst&Nieuw viering Scouts van 18:00-21:00 uur
Zaterdag 17 december Kerstviering groep
Woensdag 28 december Geen opkomst ivm. Kerstvakantie
Woensdag 4 januari Geen opkomst ivm. Kerstvakantie
Maandag 13 t/m donderdag 16 februari Jantje Beton collecte van 18:30-20:30 uur
Woensdag 1 maart Geen opkomst ivm. voorjaarsvakantie
Vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april Buitenweekend
Woensdag 26 april Geen opkomst ivm. Meivakantie
Woensdag 3 mei Geen opkomst ivm. Meivakantie
Donderdag 4 mei Dodenherdenking met de hele groep van 17:00-20:30 uur
Vrijdag 19 t/m zondag 21 mei Regionale Scouting Wedstrijden (RSW)
Zaterdag 3 t/m maandag 5 juni Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) (alleen als de RSW gewonnen wordt!)
Donderdag 6 juli Bagage inleveren zomerkamp van 19:00-20:00 uur
Zaterdag 8 t/m zaterdag 15 juli Zomerkamp

15 juli 2017 - Zomerkamp

De Scouts hebben een geweldige week gehad in Bentveld!

Alle Scouts: Bedankt voor jullie gezelligheid en tot maandag, dan ruimen we op, daarna een fijne vakantie!

14 juli 2017 - Zomerkamp

Vandaag ruimden de Scouts hun kampterreintje op en speelden ze de laatste ronde Monopoly. Er werd besloten om vannacht op een zeiltje onder het bladerdak te slapen en daarvoor is alles dus klaargelegd. Na een BBQ met lekker toetje, gaan we zo nog wat marshmallows maken en dan lekker naar bed!

 

 

 

 

Slaap lekker Scouts! Onder een sterrenhemel liggen zij heerlijk op een zijltje naar boven te turen. Het laatste snoep moet natuurlijk ook nog op dus er is een hoop gekraak te horen;) Slaap lekker en tot morgen!

 

13 juli 2017 - Zomerkamp

Vandaag deden de Scouts de Ultieme Scouts Challenge! Na het bouwen van een brancard moesten ze iemand van de leiding verplaatsen en verbinden. Daarna moest er een vuurtje gebouwd worden om een touwtje door te branden. Na de lunch (noodles!) was er tijd voor spelletjes en om te hangen.

Vanavond hadden we een gezamenlijk kampvuur wat erg gezellig was, natuurlijk hebben we de boel een beetje op stelten gezet 😉

12 juli 2017 - Zomerkamp

Vandaag de Scouts jumpen en spelen in de ballenbak. Na een boterhammetje liepen de Scouts terug naar het kampterrein waar er spelletjes gespeeld werden en er gehakt en gezaagd werd.

Na het eten en toen het donker was, vond er een spotdropping plaats! Uiteindelijk was iedereen terug en sliepen we lekker laat! 🙂

11 juli 2017 - Zomerkamp

De Scouts speelden vandaag een gek opdrachtenspel in de stad. Daarna werd er op het terrein lekker gespeeld en deden we weer een stukje Monopoly.

Bij het kampvuur deden we een wel heel bijzonder spel, namelijk Bean Boozled. Hierbij is het een gok of je een lekker of een vies snoepje pakt die helemaal op moet eten. Jakkie!

10 juli 2017 - Zomerkamp

Vandaag waren de Scouts op hike door de duinen, bossen, strand en stad!

Dat leverde deze bijzondere foto’s op.

Afsluitend maakte de leiding paella op het kampvuur en aten we marshmallows 🙂

9 juli 2017 - Zomerkamp

Met dit mooie weer zochten ook de Scouts verkoeling, 15 minuutjes fietsen vanaf het terrein vonden we dit zomerse oord.

Tijd voor een groepsfoto dus!

8 juli 2017 - Zomerkamp

De eerste dag van het Scouts kamp was hard werken! Bij aankomst op de club eerst de aanhangers opladen, lunchen en opweg. Daar eerst alles uitladen en naar het terreintje brengen, even wat drinken en toen de tenten opbouwen. Na een korte pauze gingen we door met de keukens waarna er patatjes klaar stonden. Na de afwas speelden we het eerste deel van het Monopoly spel en was er tijd om even lekker zelf iets te doen. Nu liggen de Scouts op bed, morgen meer!

14 juni 2017

De Scouts zijn vanavond bezig geweest met het zomerkamp! Het thema is, pam, pam, pam: Monopoly! Wat dat precies gaat betekenen is nog een verrassing. Vandaag zijn ze al wel bezig geweest met de thema aankleding in de nieuwe patrouilles.

3, 4 en 5 juni 2017 - LSW

De LSW meiden sturen af en toe een foto of filmpje van hun ervaringen van het kamp. Ook zijn ze al een aantal keer op de site en Facebook gespot! Het ziet er geweldig uit: gisteren was er opbouw, spel, theater en lekker eten. Ondertussen zijn ze huizen aan het spotten op hike, als dat maar goed afloopt!

Maandag zijn Meike en Jessica de meiden gaan ophalen van de LSW. We werden bij aankomst overspoeld met knuffels en sterke verhalen. Wat wij eruit konden opmaken, was het ontzettend geslaagd! Ze hebben erg veel plezier gehad en waren hartstikke moe. Een ervaring om nooit te vergeten dus. Lieve meiden, jullie hebben het goed gedaan!

 

24 mei 2017

Taaaaaaart: Voor een club geweldig Scouts!

De doelen die gesteld zijn varieerden het afgelopen weekend van “de hike goed lopen” tot “de RSW winnen”. Allen zijn behaald.

Als leiding zijn we in het bijzonder trots op de omgang met elkaar, het elkaar gunnen en helpen. Dik verdient allemaal!

21 mei 2017 - RSW

ALLEMAAL WINNAAAAAAAARS OP DE RSW!
Wat een fantastische prestatie van onze patrouilles. Zij hebben een 11de, 3de en 1ste plaats behaald. De meiden van team Supermarkt vertegenwoordigen de regio over twee weken op de LSW. Alom trotse en blije gezichten op het terrein in Baarn.
Nog trotser zijn wij op deze Scouts om hun manier van omgaan met elkaar en andere groepen tijdens deze wedstrijd. De leiding heeft ALLEEN maar positieve verhalen gehoord over het enthousiasme van al deze lieve scouts! Toppers zijn het! De manier van elkaar aanmoedigen, blij zijn voor elkaar en om elkaar geven is bewonderenswaardig.

20 mei 2017 - RSW

Wat zijn onze Scouts goed bezig op de RSW!

De leiding mocht even op bezoek en kon deze leuke plaatjes schieten🙂
Volgen jullie ons verder op de RSW Facebookpagina?

We zijn regelmatig live hoewel er met het plaatsen van de foto’s af en toe wat moeilijkheden zijn… Ach, de verhalen zijn na afloop vast beeldend genoeg!

11 mei 2017

Er zijn hier lang geen updates geweest rond de Scouts, dat is omdat er hard gewerkt is aan de RSW en we onze geheimen natuurlijk niet willen prijsgeven!:p Hierbij dan toch nog een update van gister, toen hebben we geoefend met vuur maken. Volgend weekend gaan onze Scouts al op RSW, spannend!

31 maart, 1 en 2 april 2017 - Buitenweekend

Na het opzetten van de tent gister avond, zijn vanochtend de keukens opgezet waarna de Scouts op hike zijn gegaan. Sommige patrouilles gingen goed, andere iets minder maar allen staan nu lekker te koken.

 

 

 

 

 

Na een pot boerenkool, gebakken aardappeltjes en broccoli kwamen er een aantal heerlijke toetjes voorbij bij de Scouts! Daarna zagen we een mooie zonsondergang en probeerden we vuur te maken. Bij het vuur waren er marshmallows en chocomel. Een aantal oogjes zakten stiekem dicht, dus de Scouts liggen ondertussen lekker op bed. Slaap lekker!

 

 

Vandaag mochten de Scouts na het inpakken van hun spullen, lekker tosti’s bakken! Na het ontbijt oefenden we met een themapresentatie en daarna met A-lopen. Na de lunch moest het kampement afgebroken worden en om 15uur stonden de ouders op het terrein. Terug in Utrecht moesten de spullen opgehangen worden en kon iedereen lekker naar huis. Het was een druk maar leuk weekend!

22 maart 2017

De Scouts speelden vanavond lotus slachtoffer! Ondertussen doen we dit jaarlijks voor de EHBO afdeling Utrechtse Vereniging. De Scouts vonden het geweldig en deden het ook super goed. Gelukkig is er niemand echt gewond geraakt hoewel het er levensecht uitzag!

15 maart 2017

De Scouts hadden vanavond een opkomst van 100%! Dat stemde ons zeer positief. Daarom legden we dat vast op een groepsfoto 🙂
Ook deden we 30seconds, het uitbeelden van Party&Co en we sloten af met een spelletje Hollandse Leeuwen. Er was een spannende eindsprint, maar de exitpoll was als volgt: De jongens behaalden de zege!

23 februari 2017

Gisteravond bij de Scouts stond in thema van carnaval en Nederlandse spelletjes. We gingen sjoelen, aten cake (als je 6 gooide…) en gingen spijkerpoepen:)

1 februari 2017

2017-02-01Vanavond werden er koekjes gebakken bij de Scouts. En daarmee bedoelen we veel koekjes. Heel veel koekjes. Te veel koekjes. We liepen iets uit door de baktijd, sorry daarvoor! Als goedmakertje hebben we een lekker koekje voor alle ouders meegegeven met hun Scouts!?

25 januari 2017

2017-01-25De Scouts opkomst van vanavond stond in het thema van: circus! Met groepjes gingen de Scouts oefenen met verschillende trucjes en dat ging super goed!

Aan het einde lieten ze zien wat ze allemaal geoefend hadden 🙂

18 januari 2017

2017-01-18De Scouts waren vanavond fanatiek op zoek naar: ALLES! Steeds kregen zij een voorwerp te horen of te zien die ze in het gebouw moesten zoeken om punten te verdienen. De Scouts weten nu alles in het gebouw te vinden. Het gevecht om de kliko was erg fotowaardig 🙂

En… weet u waar de linkerfoto is gemaakt in ons gebouw?

11 januari 2017

2017-01-11Vanavond hebben de Scouts eerst een brug gebouwd van papier. Daarna deden zij het MacDonalds spel gevolgd door een spel waarbij ze met tennisballen een grote bal van de banken af moesten laten rollen in twee teams tegen elkaar. We sloten af met vuilniszakken volleybal waarbij ze in tweetallen met behulp van de vuilniszak een bal moesten overspelen. Een actief begin van het nieuwe jaar!

21 december 2016

2016-12-21Vanavond hebben de Scouts een Kerstopkomst gehad, verzorgd door Explorers Joost en Thomas. Ze hebben o.a. een tocht gelopen met routetechnieken en kerstpictionary gedaan. We sloten dit scoutingjaar af met een Kerstliedjes introquiz. Tot volgend jaar!

7 december 2016 - SinterKerst&Nieuw

2016-12-07De Scouts vierden vanavond SinterKerst&Nieuw.

We gingen gourmetten met pepernoten op tafel, lazen tijdens het toetje een persoonlijk gedicht voor, pakten cadeautjes uit en om 21.00 uur stipt staken we (kinder)vuurwerk af en dronken we (kinder)champagne!

Fijne Sinterklaasdag en een gelukkig nieuw Kerst allemaal!

26 en 27 november 216 - Binnenweekend

2016-11-26-1  De Scouts hadden van 26 tot 27 november hun jaarlijkse binnenweekend! Dit jaar moesten er wat extra’s mee, zoals een fiets, sportkleding, een onesie of gek huispak en hun mobiele telefoon! Niemand wist waarvoor die spullen waren, behalve de leiding natuurlijk! Tijdens het binnenweekend proberen we namelijk  altijd een aantal leuke activiteiten te organiseren die je normaal niet zo snel zou doen. Ook dit jaar was het weer gelukt.

We verzamelden zaterdag op de club waar iedereen zijn telefoon mocht pakken en er werd een WhatsaApp groep aangemaakt met iedereen erin. Daarna fietsten we naar Utrecht en begonnen we met het spel Mister X. De Scouts kregen elke 10 minuten via WhatsApp een foto van waar Mr. X (René en Jorn) op dat moment waren, aan de Scouts de uitdaging om Mr. X zo snel mogelijk te vinden en hier bewijs van te verzamelen door een foto te maken. Natuurlijk was er ook een Mrs. X (Meike en Jessica), en de patrouille die zowel Mr. als Mrs. X had gevonden, had gewonnen. Voor sommige groepen was dit moeilijker dan anderen, maar uiteindelijk hebben alle patrouilles een keer een X gevonden. Na het spel verzamelden we weer met zijn allen en was er nog ruimte om even door de stad te struinen:)

2016-11-26-2Na het maken van een groepsfoto bij de Dom zijn we weer met de groep naar huis gefietst. De tafel werd klaar gezet, de bedden opgemaakt en het eten werd gemaakt: komkommer, tomaatjes, paprika en worteltjes vooraf, daarna patatjes met vissticks en vla na. Daarna hebben de Scouts, naar eigen zeggen, “lekker gekeuteld”. Sommige waren een dasriemklompje aan het verven, een armbandje aan het knopen, lekker aan het niksen, spelletjes te spelen of lekker te kletsen. Na een hele relaxte en gezellige avond gingen de Scouts naar bed.

2016-11-27Zondagochtend zaten de Scouts na een vermoeiende nacht om 10.00 uur allemaal aan het ontbijt. Na de afwas en wat andere corvee taken stapten we op de fiets naar boulderhal Sterk. Daar hebben we de middag doorgebracht in hogere sferen! Eigenlijk moest je daar zelf nog even heen klimmen, maar als je lef had, kwam je een heel eind. Eenmaal moe terug op de club deden we nog wat spelletjes en gingen we naar huis. Tot woensdag en sterkte met de spierpijn!;)

Voor alle foto’s van het weekend, klik HIER!

23 november 2016

2016-11-23De Scouts hadden actief programma vandaag! We begonnen met mattentrefbal gevolgd door een wedstrijd waarbij je door op de mat te springen, je deze vooruit moest duwen. Daarna moest de groep op de mat staan en deze zien om te draaien, zonder de grond te raken, dit was erg moeilijk. Daarna speelden we een spel waarbij de reactiesnelheid getest werd. Bovenin de zaal hingen flessen die elk moment naar beneden konden vangen, het was de bedoeling om deze zo snel mogelijk te pakken.

26 oktober 2016

 

2016-10-27Vanavond zijn er drie nieuwe Scouts (Léon, Art en Quinten) en de nieuwe leiding (Meike) geïnstalleerd! Uiteraard hoort daar iets lekkers bij, dus hebben de Scouts bladerdeeg hapjes gemaakt. Tijdens het bakken werd er het windrichtingen spel gedaan om wat energie kwijt te raken. Ook werden er poortbal en iemandishemniemandishem gespeeld, waarna de hapjes genuttigd werden en er werd afgesloten.

 

5 oktober 2016

 

2016-10-05Het was vanavond weer tijd voor een van de meest geliefde programma’s van de Scouts: Bekertjes opkomst! Alle bekertjes worden uit de kast gehaald voor creatieve spelletjes. Vanavond deden we bekertjes draaien, lopen op bekertjes, sjoelen met bekertjes, pittenzakjes vangen in een bekertjes helm en als laatste een bekertjestoren-bouw-estafette. Daarna gingen de Scouts enigszins vermoeid naar huis en heeft de leiding alles weer afgewassen 🙂

28 september 2016

2016-09-28Op deze eerste opkomst met de nieuwe scouts er bij, hebben we op verschillende manieren (hernieuwd) met elkaar kennisgemaakt. Na om elkaars sokken te hebben geworsteld, moest iedereen geblinddoekt z’n eigen schoenen weer terugvinden.

Ook deden we een namen-spelletje en “wie ben ik?” Niet te verwarren met de échte namen natuurlijk! ?

24 en 25 september 2016 - Groepsweekend

2016-09-25Vandaag vlogen Léon, Quinten en Art over van de Welpen naar de Scouts! Ze deden dit door een parcours af te leggen waarin ze hun doorzettingsvermogen en vertrouwen op de andere Scouts moesten laten zien. Uiteraard ging dit bij allemaal erg goed! Welkom bij de Scouts jongens en tot woensdag!

Meer foto’s van het groepsweekend kan je HIER vinden!

21 september 2016

2016-09-21Vanavond deden de Scouts eerst Bal in de doos, gevolgd door Hollandse Leeuwen (beide duw- en trek- en moe-wordt-spelletjes). Bij het drinken aten we cake met slagroom omdat een aantal Scouts onderdelen van hun uniform vergeten waren, wat dus een gelukje voor de rest van de groep was 

Als laatste speelden we Twister met z’n allen, dit leverde hilarische, onhandige en lenige momenten op!

Evenals met de slagroom van de cake trouwens, maar dat moet u de Scouts zelf maar vragen!

14 september 2016

2016-09-14Gister speelden de Scouts het voetenspel. Hierbij moesten ze met hun hele groep naar de overkant zien te komen, maar na elke oversteek moesten zij 1 voet minder gebruiken. Handen mochten onbeperkt gebruikt worden. Dit leverde creatieve beelden op van sterke Scouts!

Daarna koelden we af met Levend Stratego waarbij ze in plaats van elkaar te tikken, ze elkaar nat moesten spuiten met petflessen met een gaatje in de dop (toch handig die lege flessen in het clubgebouw!).

Sorry aan alle ouders die natte kinderen thuis kregen! Het was in elk geval erg gezellig!:)

7 september 2016

2016-09-07De Scouts hadden een zeer actief programma vandaag. We begonnen met spullen bingo waarbij elk nummer voor een voorwerp stond die op het juiste nummer op de reuze bingokaart gelegd moest worden.
Een van de groepjes had 4x een valse bingo, een andere had 2x een valse bingo, 1 groepje had 1x een valse bingo, en het laatste groepje had in 1x de volle kaart helemaal goed! Er werden dus een hoop liedjes gezongen en dansjes gedaan!

Na de bingo, het opruimen van de spullen en wat te drinken speelden we spullenroof waarbij de groepjes 4 dezelfde spullen moesten verzamelen door de ontbrekende items bij de andere groepjes te halen. Hierna speelden we buskruit in de speeltuin. Alle Scouts gingen bezweet en vermoeid naar huis 🙂

31 augustus 2016

Vandaag was de eerste opkomst van het nieuwe seizoen! We begonnen met het maken van een kampherinnering. Tijdens het kamp had elke patrouille een wegwerpcamera mee gekregen, aan het einde van het kamp werden deze ingeleverd en de leiding heeft deze laten ontwikkelen. Met deze foto’s is een collage gemaakt die we in het gebouw hebben opgehangen!

Daarna deden we een bekend spel voor de echte Scouts, maar dan met een ander sausje, namelijk: Trefbal met een handicap! Dit was erg leuk omdat de kinderen steeds werden beperkt in hun spel door moeilijke regels als “je mag alleen je linker arm gebruiken” of juist alleen je rechter arm, er werd ook een ronde gespeeld waarbij er alleen achteruit gelopen mocht worden en een ronde waarbij er geen geluid gemaakt mocht worden.

Scouts

Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.