Jessica

Jessica

Jorn

Jorn

René

René

Meike

Meike

Joost

Joost

Mees

Mees

Vraag het de Scoutsleiding!

2 + 3 =

Voor een overzicht van onze activiteiten van de afgelopen jaren, klik dan op onderstaande buttons!

Seizoen 2018-2019Seizoen 2017-2018

 Seizoen 2016-2017 Seizoen 2015-2016

Planning seizoen 2019-2020

Woensdag 11 september Eerste opkomst seizoen
Zaterdag 28 t/m zondag 29 september Groepsweekend
Woensdag 23 oktober Geen opkomst ivm Herfstvakantie
Woensdag 30 oktober Installatie nieuwe Scouts
Zaterdag 16 t/m zondag 17 november Binnenweekend
Woensdag 11 december SinterKerst&Nieuw
Zaterdag 21 december Kerstviering hele groep
Woensdag 25 december Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 1 januari Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Zaterdag 1 februari Playbackshow
Woensdag 26 februari Geen opkomst ivm voorjaarsvakantie
Maandag 3 t/m donderdag 9 maart Jantje Beton collecte
Zaterdag 28 maart Rommelmarkt
Vrijdag 3 t/m zondag 5 april Buitenweekend
Woensdag 29 april Geen opkomst ivm vakantie
Maandag 4 mei Dodenherdenking met de groep
Vrijdag 15 mei t/m zondag 17 mei RSW
Zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni LSW (als de RSW gewonnen wordt!)
Zaterdag 18 juli t/m zaterdag 25 juli Zomerkamp
Woensdag 29 juli t/m woensdag 2 september Zomerstop
Woensdag 9 september Eerste opkomst seizoen 2020-2021

18 t/m 25 juli 2020 - Zomerkamp

Zomerkamp dag 1:

De Scouts zijn ook op kamp! Vandaag zijn ze van start gegaan in piratenthema. Eerst werden de tenten opgezet en daarna gesprokkeld. Na het eten was er even vrije tijd en toen het wat donkerder werd deden we een smokkelspel om de eerste munten te verzamelen. Nu liggen ze op bed en ook hier is de bedoeling dat ze gaan slapen… we gaan het meemaken!😋

Zomerkamp dag 2:

Vandaag hebben de Scouts keukens gebouwd en deze helemaal gezellig aangekleed. Na wat sport en spel werd er pasta gekookt en gegeten. We sloten de avond af met marshmallows!

Zomerkamp dag 3:

Na een ochtendgymnastiek les gingen de Scouts aan de gang met lasergamen! Dit hebben ze een groot deel van de middag vol gehouden. Na wat andere spelletjes en het eten, speelden we het meest fanatieke potje levend (piraten) strageo ooit! En daarna wat lekkers en vroeg naar bed want morgen staat de hike op de planning.

Zomerkamp dag 4:

De Scouts gingen vandaag op hike! Een tochtje van 15km, werd een tocht van 6 uur en 7 uur voor de andere patrouille… oeps! Ach, ze kwamen allemaal terug, hebben lekker gegeten, zijn onder de douche geweest en waren toen weer helemaal happy voor nog wat “Wedden dat ik het kan” opdrachten rond het kampvuur. De oogjes werden toen toch wel erg klein dus ze liggen ondertussen lekker op bed. Morgen wordt een iets meer relaxte dag!

Zomerkamp dag 5:

Vandaag gingen de Scouts, na het bakken van een eitje, Zeist in! Daar werden we gesponsord door de Bijzondere Taartenfabriek met een hele doos heerlijke mini’s! Daar is zojuist bij het kampvuur enorm van genoten, waarvoor dank!🥰 Duimpjes omhoog voor deze toffe actie van Bijzondere Zorg Midden Nederland!
De kids waren verder zelf op avontuur vandaag, dus we hebben weinig foto’s. Nu wordt er een spelletje Weerwolven gedaan en daarna gaan de Scouts naar bed. De Scouts zitten nu al een beetje in te kakken hihi, kamp is vermoeiend, maar dat is goed!😉

Zomerkamp dag 6:

Vandaag hadden de Scouts een rondleiding bij de KNVB door onze eigen groepsvoorzitter, waarvoor dank! Het was super interessant en gaaf om te zien allemaal. In de middag gingen we naar het Henschotermeer en werd er zelfs gezwommen! Nu zijn de oudste Scouts een dropping aan het doen. De jongste Scouts hebben nog een nachtspel gedaan en zijn nu lekker naar bed aan het gaan. Morgen gaan we al een groot deel afbreken en zaterdag zit het er alweer op!

Zomerkamp dag 7:

Na het opruimen gingen de Scouts naar de piramide van Austerlitz! Er is gespeeld in de speeltuin, wat attracties bezocht en gesnoept haha. Daarna gingen we de piramide nog op en hadden we een leuk uitzicht over de omgeving!
Terug op het terrein moest er gehakt en gezaagd worden om een mooi vuurtje te maken voor de bbq. We sloten de dag af met een worst singing competition. Vanavond slapen de Scouts onder een zeiltje, gezellig!

Zomerkamp dag 8:

Ook het Scouts zomerkamp zit erop! Het was een top week in Austerlitz! Nu lekker douchen en bijslapen!
Fijne vakantie!
René, Meike, Mees, Joost, Jorn en Jessica
— bij  PBC Austerlitz
9 juli 2020

De Scouts zijn vandaag lekker begonnen aan het voorbereiden van het zomerkamp. Deze vlaggen stelen de show op kamp, we hebben er al zin in!

1 juli 2020

Als afsluiting van onze opkomsten reeks bij de Baracuda Zeeverkenners gingen we vandaag kanoën!

21 juni 2020

Woensdag hadden de Scouts opkomst in ons eigen clubhuis omdat er heel slecht weer aan kwam. Zo lang het droog was, waren we wel buiten. We speelden een variant op 10 tellen in de rimboe waarbij er handen moesten worden vastgehouden. Deze werden natuurlijk voor elke schakeling eerst schoongemaakt 😉 Toen het nat werd ging binnen de 1.5 meter afstand weer in maar dat ging prima tijden een spelletje Weerwolven van Wakkerdam!
Ook kwamen René en Meike langs om de lieve Tess te showen. Ze kregen een hele lading cadeautjes en kaartjes en zijn dus flink verwend, dankjulliewel!

27 mei 2020

De Scouts waren weer op avontuur 🙂

21 mei 2020

De Scouts hadden gisteren hun eerste live opkomst sinds de lock down. Dankzij onze lieve buren van de Baracuda Zeeverkenners, hadden we een geweldige buitenopkomst op hun terrein, het was net of we op kamp waren haha! Volgende week weer!💪

6 mei 2020

Vanavond deden de Scouts een digitaal potje bingo! Niet alleen Scouts deden mee, maar ook een paar moeders en een zusje, super leuk!

15 april 2020

Vanavond hadden de Scouts weer een live opkomst via Zoom waarbij we een pubquiz deden. Verder zijn de Scouts de afgelopen week bezig geweest met een weekopdracht: omdat ons buitenweekend niet door kon gaan, werden ze uitgedaagd om in hun eigen huis of tuin te gaan kamperen. Inclusief marshmallows! Hierbij een impressie van hun kampeeravonturen!

18 maart 2020

Vanavond hadden de Scouts een digitale opkomst, hoe dat eruit zag? Bekijk het filmpje maar even!
11 maart 2020

De Scouts waren vanavond bij Jumpsquare!😬

19 februari 2020

Vanavond hebben de Scouts geoefend met pionieren. Om nog even wat energie kwijt te raken deden we daarna nog een spelletje GoGo!

12 februari 2020

Routetechnieken!
Deze werden vandaag flink geoefend bij de Scouts, ging super goed!

22 januari 2020

Vanavond werd er bij de scouts hard geoefend met de finale touches voor de playbackshow! De act ziet er nu erg goed uit!
Daarna werd er limbo gedanst en speelden we Weerwolven van Wakkerdam!

20 januari 2020

De Scouts zijn afgelopen woensdag druk geweest met de voorbereidingen van hun act voor de playbackshow! Komen jullie ook kijken op 1 februari? De deuren gaan open om 18:30 uur en de show begint om 19:30 uur!

11 december 2019 - Kerstdiner

Scouts Kerstdiner!

4 december 2019

Vanavond was de Sintviering bij de Scouts! Middels een dobbelspel hebben alle Scouts 3 cadeautjes mee naar huis gekregen 🙂

27 november 2019
De Scouts hadden een palenopkomst! Er was een levende trap waarbij er goed samen gewerkt moest worden om erover te klimmen. Daarna natuurlijk even pionieren en nog een behendigheidsspel. Volgende week vieren we Sinterklaas!
16 & 17 november 2019 - Binnenweekend
De Scouts hebben binnenweekend! Na een middagje zwemmen maakten we met elkaar een stamppotten buffet. Daarna deden we rustig aan wat spelletjes, werden er dasriemklompjes geverfd en armbandjes en sleutelhangers geknoopt. Het was een gezellige avond!

Na een goede nachtrust hebben de Scouts vandaag eerst hun sporen in het gebouw uitgewist door het schoon te maken, wij hadden deze maand namelijk schoonmaaldienst haha 
Daarna zijn we naar buiten gegaan voor het spel Mister X. Hierbij gingen we in 4 groepen uiteen en moesten steeds twee groepen de andere groepen zien te vinden. Elke 5 minuten werd er een foto of een locatie gedeeld, het was dus goed zoeken en vooruit plannen!
We sloten af met tosti’s en een film en nu zijn de kids weer lekker thuis. Het was een geslaagd weekend, tot woensdag!

13 november 2019
De Scouts hadden een gevarieerde opkomst! We deden vakveroveren trefbal, staartentikkertje, dachten na over een act voor de playbackshow en speelden “uit de knoop”. Én we waren compleet! Tijd voor een groepsfoto dus!?
30 oktober 2019
Vandaag hebben de Scouts het letterspel gedaan! Dit leverde hilarische momenten op. Verder deden we tikkertje, levend bingo en pictionary!
9 oktober 2019
Vandaag deze de Scouts ouderwets spelletje krantenmeppertje! Gevolgd door dweilhockey en wie ben ik!
2 oktober 2019
De Scouts hadden bekertjes opkomst! De nieuwe leden hebben gelijk goed kennis gemaakt met iedereen en het was een sportieve opkomst, tot volgende week!
18 september 2019
Vanavond zijn de Scouts druk geweest met het maken van een collage van het zomerkamp. Het kunstwerk is te bewonderen in onze hal!
We sloten af met een spelletje paaltjes voetbal 
28 juli 2019 - Zomerkamp

Nog even deze groepsfoto van het Scouts kamp!
Dank voor alle enthousiaste reacties, lieve woorden en bedankjes van ouders en kids. Dat doet ons goed, ook wij hebben genoten!
Tot 11 september, dan is onze eerste opkomst weer, fijne vakantie!
René, Meike, Jorn en Jessica

Scouts
Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.
De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.

Historie