Groepsweekend

Hoe Scouting Hoograven de overgang tussen de speltakken aanpakt!
 
Groepsweekend 2023


 Banana Banana Banana! WELKOM MINIONS!

Wat een heerlijke dag om over te vliegen. De oudsten van elke speltak maakten de stap naar de volgende groep. Onderweg gingen ze de strijd aan met hun oude leiding, zochten ze naar bananen, en joegen ze op hun nieuwe leiding.
De rest van het weekend bestond uit leuke spellen, lekker eten en een heerlijk kampvuur om de dag af te sluiten.

Myrna en Charlotte kregen tijdens het  groepsweekend de Badge of Honor uitgereikt!🤩 Voor al hun inzet voor de speltakken en de groep in het algemeen. Charlotte stopt nu na vele jaren met leidinggeven maar doet voor de groep nog veel. Zo heeft ze afgelopen weekend voor alle leden gekookt!
En Myrna is leiding geweest, nu bestuurslid en organiseert altijd graag mee in activiteiten voor de groep. Twee toppers dus!🥳

Groepsweekend 2022

De eerste dag van groepsweekend zit er op, er is uiteraard geopend met overvliegen. Ook hebben we heel veel spelletjes gedaan en natuurlijk afgesloten met het kampvuur!

Groepsweekend 2021

Tijdens het groepsweekend hebben we allemaal sport en spel gedaan in het thema Tovenaars!

Er waren magische boterhammen, we speelden toverstok tikkertje en er was een spreuken nachtspel. Allemaal enorm spectaculair. Voor sommigen was het blijven slapen ook heel spannend. Maar wat hadden we een plezier. Volgend jaar weer!

Groepsdag 2020

Vandaag was onze groepsdag (geen weekend ivm Corona) en de aftrap van ons jubileum jaar in thema Scoutlympische Spelen! Helaas dit jaar geen weekend om logische redenen. Het was een hele leuke dag met geweldig weer, te geke activiteiten en we sloten lekker af met frietjes! Ondertussen zullen een hoop leden moe op de bank of misschien al wel op bed liggen! Veel plezier met de nieuwe groepen vanaf komende week!

Groepsweekend 2019

Zaterdag 28 september 2019

Wij zijn op groepsweekend! Er zijn 16 kinderen overgevlogen dankzij een gaaf parcours die de Explorers hebben gebouwd, bedankt daarvoor! Daarna werd er geluncht en was het tijd voor een spelletjescarrousel. Wat een hoop spelletjes, wat een hoop plezier! Ondanks de regen hebben we het naar onze zin!

Dit geweldige kookteam heeft een heerlijke maaltijd verzorgd voor alle aanwezigen van vandaag, dikke duim!
Bij het kampvuur hadden we een geweldig programma en nu de Welpen op bed liggen, spelen de Scouts en Explorers nog een avondspel. Morgen weer een leuke dag!

Zaterdag 28 september 2019

Vandaag sloten we het kamp af met een ontbijt, stevige wandeling door de Baarnse bossen en een ballonnen feestje! Voor alle overvliegers: veel plezier bij jullie nieuwe groep! Slaap lekker allemaal!
Fijne Explorers, staf-, +Scout en kaderleden: heel veel dank voor jullie inzet en medewerking dit weekend, we hebben er ondanks de regen een leuk weekend van gemaakt met elkaar!


 

Groepsweekend 2018
Het groepsweekend 2018 zal plaats vond plaats tijdens het weekend van 22 op 23 september in Baarn.

Het overvliegen was enorm spectaculair, dank aan de Explorers voor het organiseren. Dankzij jullie zijn er 4 nieuwe Welpen, 5 nieuwe Scouts, 3 nieuwe Explorers en 4 nieuwe +Scouts bij! Veel plezier bij jullie nieuwe speltak!

Onze middag was gevuld met spelletjes buiten, schuilen voor de regen binnen en nog meer spelletjes!

De hele dag is er gewerkt aan een geweldige kampvuur kasteel, waarvoor veel dank! Na een leuk kampvuurprogramma, gaan zo meteen de Bevers en Welpen lekker naar bed en doen de Scouts nog een nachtspel (deels) onder leiding van de Explorers:)

Het eind toernooi was vandaag helaas in de regen! Maar, na een broodje knakworst was er eigenlijk weinig meer wat de pret nog kon drukken.
Het was een geslaagd weekend, bedankt allemaal!

Hulde aan deze toppers voor het verzorgen van een geweldige maaltijd! 

Groepsweekend 2017

Tijdens het weekend van 23 op 24 september zijn we met elkaar op groepsweekend geweest. In het thema Jongens tegen de meisjes speelden we het hele weekend allerlei spelletjes met elkaar. Er waren zelfs roze en blauwe pannenkoeken!

Het was een zonovergoten weekend met heel veel gezelligheid, een geweldige bonte avond en lekker eten en drinken. Aan het einde van het weekend “vlogen” de oudste kinderen van de speltakken weer over naar de volgende speltakken waardoor alle speltakken nu weer anders in elkaar gaan steken. Voor iedereen nieuwe uitdagingen in het verschiet dus!

Groepsweekend 2016

dsc_1130Op 24 en 25 september 2016 was het weer tijd voor het groepsweekend! Het thema dit jaar was ‘ik hou van Holland’.
Er werd weer geslapen in het Blauwe Vogelhuis in Baarn waar alle kinderen bij aankomst hun bed op konden maken. Na het spelen van heel veel spelletjes in Hollands thema werden er s’avonds heerlijke pannenkoeken gegeten.
Daarna was er natuurlijk kampvuur en werd er “Ik houd van Holland gespeeld”. Alle kinderen kende het programma liedje erg goed! Nadat de Bevers en Welpen naar bed gingen, deden de Scouts en de Explorers nog een avond spel waarna de Scouts ook naar bed gingen.

dsc_1259De volgende ochtend moesten we vroeg op, spullen opruimen en aan het ontbijt! Daarna werd er eenspeurtocht gedaan en vond traditioneel het overvlieg spel plaats. Ook kregen Remco en Charlotte een zilveren waarderingsteken uitgereikt voor hun jaren lange inzet voor Scouting Hoograven! Hierdoor waren zij totaal overdonderd, goed geheim gehouden allemaal!

Dit jaar vlogen er 6 Bevers over naar de Welpen en 3 Welpen werden Scout. Welkom en heel veel plezier bij de nieuwe speltak!

Groepsweekend 2015
9_27_2015 7_24_27 PMHet groepsweekend speelde zich dit jaar af in het thema: FEEST!

Omdat scouting Hoograven dit jaar 70e jaar bestaat is er reden voor een feestje. We deden feestelijke spelletjes, aten een feestelijke maaltijd en bouwden een feest op een grote opblaasbare stormbaan!

Op zondag vlogen er 5 Bevers, 7 Welpen en 6 Scouts over naar de volgende speltak.
Dit jaar was ook een beetje extra bijzonder omdat er voor het eerst sinds 3 jaar weer een groep Explorers zijn. Super veel plezier met deze nieuwe speltak en succes voor de nieuwe leiding!

Groepsweekend 2014

2014-09 OvervliegenDit jaar was het thema “Hoe tem ik een draak”. Tijdens dit weekend speelden we spelletjes om te leren hoe je een draak moet verslaan!

We aten een drakentemmersmaaltijd en op zondag vlogen er weer kinderen over.

Om over te mogen naar de volgende speltak moest ieder kind zichzelf bewijzen door een parcours af te leggen waarin de 4 elementen verslagen moesten worden.
Als laatste gingen de kinderen in de rubberbootje van een zeepbaan af en werden ze opgevangen door de kinderen van de nieuwe speltak!  Wat een succes en iedereen heel erg veel plezier bij je nieuwe speltak!

Groepsweekend

Elk jaar, tijdens het laatste weekend van september, is het feest bij Scouting Hoograven. Het is namelijk tijd voor ons fantastische Groepsweekend! Hier gebeurt het allemaal…

Tijdens dit waanzinnige weekend maken al onze kinderen die oud genoeg zijn voor de volgende speltak een spectaculaire overstap naar de volgende groep. Dit betekent dat alle leden van de groep samenkomen voor een geweldig kampeeravontuur. 

We dompelen onszelf volledig onder in een thema, van de spellen die we spelen tot het eten. Maar het hoogtepunt van het weekend is natuurlijk het overvlieg ritueel op zaterdagochtend.

Het overvliegen is een geweldige uitdaging waarbij onze leden moeten bewijzen dat ze klaar zijn voor de volgende groep. De opdrachten in het parcours worden met elke leeftijd steeds uitdagender, smeriger en absurder. Het is hilarisch en onvergetelijk!

Dus kom en doe met ons mee tijdens het Groepsweekend. Het belooft een weekend vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten voor iedereen te worden!