+Scouts

+Scouts

Lot, Quando, René, Joshua, Reuben, Gerard, Joost, Quinten, Myrna, Jessica, Natasja, Hannah, Norah Léon, Johan, Thomas, Myrna, Mark

Heb je een vraag? Wil je een keertje komen kijken?

Mail de +Scouts op plusscouts@scoutinghoograven.nl !

Pinksterweekend! De rest van Hoograven heeft even rust, maar de +Scouts gaan met zijn allen een weekendje naar Trier en omgeving. Het weekend begon wat onstuimig met een code rood, maar uiteindelijk was de eerste dag heerlijk. Onder rondleiding van een expert gingen de meesten langs de Romeinse oudheden, terwijl de rest genoot van het winkelcentrum. De avond wordt gevuld met hangen rond een vuurtje, onder genot van een heerlijke barbecue.
Het weekend is nog niet voorbij, maar het kan nu al niet meer stuk. 


Januari 2024
Gezellig uit eten om te vieren dat de +Scouts 10 jaar bestaan!

De +Scouts hebben eens in de maand programma. Vanavond was het tijd om frikandelbroodjes te maken. De frikandelbroodjes zijn verrassend goed gelukt! Ook de vegetarische variant viel in de smaak.

Voor de lockdown werd er voor en door de +Scouts een Sinterklaas opkomst georganiseerd. Helaas kon dit niet doorgaan, maar 1 ding stond vast: de eerste keer dat het mag, vieren we Sinterklaas. En zo geschiedde. Bij deze versie konden de Explorers veilig en op afstand aansluiten, dus ook zij deden mee met de opkomst.
Alle deelnemers waren winnaars!

Digitale opkomst van de +Scouts vanavond!
Met een speciale functie waarmee we een foto als achtergrond kunnen instellen, is het net of veel van ons gewoon op de groep zijn haha. Welke plekken herken jij in en rond ons gebouw?😬

De +Scouts zijn vanavond uit eten geweest om de nieuwe samenstelling te vieren. Omdat we compleet waren moest er even een foto gemaakt worden, we gaan er een leuk seizoen van maken!

Scout IN
Een aantal staf-, kader- en +Scoutsleden waren afgelopen weekend aanwezig op de Scout IN. Dit is een tweejaarlijks evenement wat helemaal in thema van scouting staat. Kennis en ervaringen opdoen, gezelligheid beleven, mensen ontmoeten en natuurlijk feestjes! En dat met een flink scoutingsausje. Het was een geweldig weekend! 
PSKaka
Vrijdag 7 juni
De +Scouts zijn op kamp gegaan naar Luxemburg! Onderweg en op het kampterrein hebben we al veel meegemaakt en is er het een en ander mis gegaan. En natuurlijk zijn we spullen vergeten. Gelukkig worden de kampen met onze jeugdleden beter voorbereid. Dat is zeker 😉
Zaterdag 8 juni
Vandaag brachten de +Scouts een bezoekje aan Luxemburg stad. Hier winkelen we, wandelden we door een park en zaten we op terrasjes.
Bij terugkomst bouwden we een Da Vinci brug (zonder trouwen!) en natuurlijk een heerlijk kampvuur:)

Zondag 9 juni
Vandaag hebben de +Scouts een wandeling gemaakt door de mooie natuur van Echtenach. Daarna nog even naar het Amerikaanse oorlogsmonument geweest. We sloten af met een BBQ en gaan morgen terug naar Utrecht, het was een gaaf kamp!

PSKaKa
De +Scouts waren met elkaar op kamp, ook waren er twee gasten mee!

Vrijdagavond werd het kampement opgebouwd en hadden we een leuke quiz.

Zaterdag was het dertig graden en op kamp hoort daar natuurlijk een water activiteit bij: kanoën! Halverwege de toch nog even lunchen bij het pannenkoekenhuis en voor een enkeling een plons in het water. Bij terugkomt op het kampterrein werd er gehangen in hangmatten en geschoten met pijl en boog. Na een BBQ werd er nog een drankje gedronken en een boswandeling gemaakt.

Zondag na het uitslapen en ontbijt begon het een beetje te spetteren en pakten we snel alle spullen in en gingen we terug naar Utrecht.

Het was een gezellig kamp, bedankt allemaal!

PSKaKa

Tijdens PSKaKa 2017 gingen de +Scouts op kamp naar Autsterlitz waar ze oud Hollandse spelletjes deden, kampvuur maakten, lekker aten en gezelschapsspelletjes deden. Ook werd er een leuk uitje georganiseerd, namelijk Trikke! Super spannend, maar ook heel erg leuk! Het filmpje geeft een goede impressie 🙂

Klik hier om meer te lezen over PSKaKA!

Ontsnappen

De +Scouts waren vandaag druk met de geluidskisten op orde brengen voor activiteiten en verhuur.

Daarnaast was er nog een uur de tijd voor een escape spel. Met meer dan 6 minuten op de klok over hebben ze dit behaald!

PSKaKa

Tijdens PSKaKa 2016 gingen de +Scouts op kamp en waren ze een weekend lang leuke dingen aan het doen. Het uitje was een middagje varen. Ook waren we een avondje gezellige spelletjes aan het doen. Een geweldig weekend!

Klik hier om meer te lezen over PSKaKa!

High tea show
Een leuke foto van na de high tea show vanmiddag.

Dit team heeft de show georganiseerd, gepresenteerd en niet te vergeten: Hapjes verzorgd! Wat was het een feest! Iedereen bedankt!

De +Scouts

Klik hier om meer te lezen over de high tea show!

Zomerkamp

De +Scouts op kamp in Bentveld, Zandvoort.

De +Scouts zijn zelf nu ook lekker op kamp! 90% van de +Scouts is namelijk afgelopen week als leiding van een van de jeugdspeltakken op kamp geweest!

De +Scouts zijn naar het Dolhuys geweest. Erg interessant! Op de terugweg was er natuurlijk even tijd voor een ijsje. (Foto 2.)
De +Scouts zijn vandaag weggestuurd van het kampterrein in verband met code rood van het weer! Het was enorm stormachtig, de takken vielen van de bomen, braken af en eindigden op auto’s. Om die reden zijn we naar de stad gegaan om bij te komen, op te warmen en wat afleiding te vinden. De sfeer zit er gelukkig nog goed in!
Een dagje eerder dan verwacht maar door het slechte weer zijn de +Scouts terug van zomerkamp. Iedereen heeft het super naar zijn zin gehad!

ZoKa+Sc2015.1 ZoKa+Sc2015.2
ZoKa+Sc2015.3 ZoKa+Sc2015.4

Mei 2015 - PSKaKa
De +Scouts zijn op PSKaKa! Vrijdag heerlijk bij het kampvuur gezeten en zaterdag helaas in de regen…

Even wachten tot het droog is en alle deelnemers gearriveerd zijn en dan gaan we beginnen met het programma.

De +Scouts en hun bezoek zijn afgereisd naar de Piramide van Austerlitz. Lekker de kind uithangen en genieten van het heerlijke weer op PSKaKa!

Klik hier om meer te lezen over PSKaKa!

Kerstdineren
De +Scouts hadden ter ere van Kerst, een gezamenlijk diner! Gourmetten met elkaar om het jaar af te sluiten, altijd gezellig!
PSKaKa
Deze editie van PSKaka was een beetje anders dan normaal, het was namelijk de eerst editie van het verniewde PiPiKaKa! Voortgaan gaan we verder als: Plus Scouts Kampeer Weekend!

Dit jaar was er een groot bouwproject, namelijk: Pionier een bank voor bij het kampvuur. Dit namen de gasten van het weekend erg serieus en was dan ook een groot succes! Een van de groepen had een dubbele bank met een hoge zitting, zo’n 1,5 meter boven de grond!

Het was een erg geslaagd weekend!

Klik hier om meer te lezen over PSKaKa!

Januari 2014 - Kick of party!

In januari 2014 begonnen we met de +Scouts, dit trapten we af met een kick off party met alle leden en we kregen zelfs een aantal inschrijvingen binnen! Wat een goede begin, wij hebben er zin in! 😀

+Scouts

Op maandag van 20:30 tot 23:00 uur.

Bij de+Scouts ben je vanaf je 18e meer dan welkom! In deze speltak nemen de leden zelf de touwtjes in handen en bedenken ze avonturen die zij bij Scouting willen beleven. Velen van de +Scouts geven leiding aan jongere speltakken, waardoor zij hun ervaring en enthousiasme kunnen delen. Binnen de 18+ groep worden talloze activiteiten georganiseerd voor de hele groep, waarbij gezelligheid centraal staat. Doe mee met de +Scouts en beleef een fantastische tijd!