Natasja

Natasja

Myrna

Myrna

Casper

Casper

Mark

Mark

Vraag het de Welpenleiding

De planning voor de Welpen:

datum activiteit
7 mei Geen opkomst ivm meivakantie
14 mei Geen opkomst ivm meivakantie
28/29 mei Buitenweekend
9 t/m 16 juli Jubileum zomerkamp

 

Opkomst 23 april 2016

Op zaterdag 23 april was het tijd voor de afronding van het EHBO insigne. De Welpenstaf had een echte EHBO-instructeur uitgenodigd om ons een aantal dingen te laten zien. Zo hebben we gekeken wat er in een EHBO-koffer thuishoort, we hebben verbanden aangelegd om vingers en handen, we hebben geleerd hoe we een mitella om moeten doen en we hebben het gehad over wat we moeten doen bij brandwonden. De aanwezige Welpen hebben allemaal het insigne afgerond. Deze kan nu mooi op de blouse!

IMG_8995

 

Opkomst 2 april 2016

Op zaterdag 2 april zijn we naar de vogelopvang Rotsoord geweest. We verzamelden wat vroeger dan normaal en zijn lopend naar de vogelopvang toe gegaan. Toen we daar waren zijn we in twee groepen verdeeld. De ene groep kon kleurplaten kleuren, de andere groep kreeg de rondleiding. We hebben verschillende soorten vogels gezien, die elk met een andere reden in de vogelopvang zaten. Iedereen was super enthousiast en er werden goede vragen gesteld. Alle Welpen weten nu waar ze gewonde vogels naar toe kunnen brengen!

FullSizeRender-4 IMG_8688

Opkomst 12 maart 2016

Op zaterdag 12 maart hebben we gecollecteerd voor Jantje Beton. We zijn langs de deuren gegaan maar we hebben ook bij de supermarkten gestaan. Als staf zijn we ontzettend trots op de Welpen die vandaag gecollecteerd hebben. Zij hebben hun steentje bijgedragen aan het goede doel maar ook aan onze eigen speltak!

Jantje Beton

Opkomst 27 februari 2016

Op zaterdag 27 februari was het voor ons de laatste kans om ons voor te bereiden op de high-tea show. Voor onze act hebben we een wereldbol nodig en dat was een mooie kans om het te hebben over de verschillende continenten en andere zaken. Daarna hebben we attributen geknutseld voor onze act. Aan het eind van de opkomst hadden we de generale repetitie. Wij zijn helemaal klaar voor de high-tea show op 5 maart!

thumb_IMG_8301_1024

IMG_8302

Opkomst 13 februari 2016

Zaterdag 13 februari zijn we verder gegaan met het oefenen voor onze act die wij gaan opvoeren tijdens de high-tea show. Het ging al erg goed! Naast het oefenen hebben we ook tijd gemaakt voor een aantal spelletjes. Dit waren twee klassiekers: poortbal en paaltjesvoetbal.


IMG_8127IMG_8126

Opkomst 6 februari 2016

Zaterdag 6 februari stond in teken van de high-tea show die we voor aanstaande 5 maart hebben gepland. Elke speltak zal een optreden geven, zo ook de Welpen. Maar… weten de Welpen wat een high-tea is? We hebben tijdens de opkomst onze eigen high-tea hapjes gemaakt. Daarnaast hebben we met z’n allen een start gemaakt met onze act. Na het oefenen was het tijd om onze high-tea hapjes op te eten. Het heeft gesmaakt en het was weer een geslaagde opkomst!

IMG_8068

Binnenweekend 30 en 31 januari 2016

Het weekend van 30 en 31 januari hadden wij een binnenweekend. Tijdens dit binnenweekend gingen wij aan de slag met het insigne spoorzoeken. Om dit insigne te kunnen verdienen moesten er eerst een aantal opdrachten gedaan worden. Zo hebben we op zaterdag een speurtocht gelopen aan de hand van de routetechnieken. Na deze lange tocht hebben we met z’n allen lekker gegourmet. ’s Avonds hadden we een pyjamadisco, erg gezellig! Op zondag zijn we na het ontbijt weer verder gegaan met de opdrachten. We hebben gekeken waar het noorden ligt, we hebben rondgelopen door het scoutinggebouw en we hebben het scoutinggebouw nagetekend. Ook hebben we fanatiek het spel noord, oost, zuid, west gespeeld. Aan het einde van dit weekend hebben we nog twee nieuwe Welpen geïnstalleerd en iedereen heeft het insigne spoorzoeken verdiend!

IMG_8040

Opkomst 23 januari 2016

Op zaterdag 23 januari hebben we het jachtgebied van Kaa bezocht. Wij hebben deze middag als slangen gespeeld. Ook hebben wij een lange, mooie slang geknutseld met z’n allen.

IMG_7837

Opkomst 9 januari 2016

Op zaterdag 9 januari zijn we aan de slag gegaan met vogelhuisjes. Van blikken hebben wij mooie gekleurde vogelhuisjes gemaakt. Deze vogelhuisjes hebben wij gevuld met vogelvoer zodat de volgens de winter door kunnen komen! Ook was Ikki vandaag jarig en zij trakteerde op cake die we zelf mochten versieren. Als laatste hebben we spelletjes met bekers gedaan. Wat een chaos!

IMG_7635

Opkomst 28 november 2015

Op zaterdag 28 november zaten we samen met de Bevers in spanning! Sinterklaas kon helaas niet komen maar er kwamen wel vier hele leuke pieten! We hebben spelletjes gedaan en onze pietendiploma verdient. Ook hadden de pieten cadeautjes meegenomen voor alle kinderen dus we zijn goed verwend!

Opkomst 21 november 2015

 

Zaterdag 21 november was een beetje een unieke dag. Vandaag hadden we namelijk een vriendjesdag. Alle Welpen mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen en ze laten zien wat wij op scouting onder andere doen. We hebben elkaar nagetekend, nageschilderd en nageknutsel. Ook hadden we vandaag een jarige die lekker op chips heeft getrakteerd. Als laatste hebben we omgekeerd verstoppertje in het donker gedaan. Hopelijk vonden de vriendjes en vriendinnetjes het een leuke opkomst!

IMG_7073

Opkomst 14 november 2015

Op zaterdag 14 november hadden wij de laatste opkomst in het thema van de schijf van vijf. Ondertussen hebben we tuinkers geplant, smoothies gemaakt, kaas gemaakt, brood gebakken en gegeten met kaas en tuinkers en natuurlijk water in plaats van limonade gedronken. Vandaag zijn we aan de slag gegaan met vissticks. Deze hebben wij zelf gemaakt met vis, bloem, ei en paneermeel. Met de hulp van twee Welpen hebben we de vissticks gebakken terwijl de andere Welpen een spel speelden. Met z’n allen hebben we de heerlijke vissticks opgegeten! Daarna was het tijd om de laatste twee nieuwe Welpen te installeren. Ook zij zijn nu officieel Welpen, welkom!

IMG_6985

Opkomst 31 oktober 2015

Op zaterdag 31 oktober zijn de Welpen naar de kaasboerderij geweest. Dit sluit aan bij het thema waar we de komende weken mee zullen werken, namelijk de schijf van vijf. Na heel lang een prutje van rauwe melk, zuursel en stremsel gesneden te hebben in een emmer, mochten we eindelijk onze kaasjes maken. Nadat wij deze in een mal hadden gedaan, ging het onder de pers. Nu nog drie weken wachten tot we onze eigen kaas kunnen eten!

IMG_6799

Ondertussen gaan wij nog door met de schijf van vijf. We hebben namelijk niet voor niks tuinkers gepland met z’n allen! Deze gaan wij gebruiken op 7 november.

Opkomst 10 oktober 2015

Op zaterdag 10 oktober zijn we de opkomst lekker rustig begonnen met spelletjes spelen. Vorige week hebben de Welpen die net zijn overgevlogen al even kunnen wennen, maar vandaag draait het om de installatie van deze kinderen. Na wat spelletjes zijn we een stukje film gaan kijken van het junglebook onder het genot van een beker limonade en wat lekkers. Om half 2 was het dan toch echt tijd voor de installatie. We hebben er nu officieel twee nieuwe Welpen bij! Ook hebben we nu officieel een nieuw staflid: Hathi. Welkom allemaal bij onze gezellige Welpengroep!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Welpen
Op zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur.
De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de Welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. Zodra de Welpen de leeftijd hebben bereikt om door te stromen naar de volgende speltak, zullen zij overvliegen naar de Scouts.