Jessica

Jorn

René

Meike

Vraag het de Scoutsleiding!

15 + 12 =

Voor een overzicht van onze activiteiten van de afgelopen jaren, klik dan op onderstaande buttons!

Seizoen 2017-2018 Seizoen 2016-2017 Seizoen 2015-2016

Planning seizoen 2018-2019

Woensdag 5 september Eerste opkomst seizoen
Zaterdag 22 t/m zondag 23 september Groepsweekend
Woensdag 10 oktober Installatie nieuwe Scouts
Woensdag 24 oktober Geen opkomst ivm Herfstvakantie
Zaterdag 1 t/m zondag 2 december Binnenweekend
Woensdag 5 december Geen opkomst ivm Sinterklaas
Zaterdag 15 december Kerstviering hele groep
Woensdag 19 december SinterKerst&Nieuw
Woensdag 26 december Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 2 januari Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 27 maart Geen opkomst ivm voorjaarsvakantie
Maandag 4 t/m 7 maart Jantje Beton collecte
Vrijdag 8 t/m 10 maart Buitenweekend
Vrijdag 5 t/m 7 april RSW
Woensdag 1 mei Geen opkomst ivm Meivakantie
Zaterdag 4 mei Dodenherdenking met de groep
Zaterdag 8 t/m maandag 10 juni LSW (als de RSW gewonnen wordt!)
Zaterdag 20 juli t/m zaterdag 27 juli Zomerkamp
Woensdag 31 juli t/m woensdag 4 september Zomerstop
Woensdag 11 september Eerste opkomst seizoen 2019-2020

1 & 2 december 2018 - Binnenweekend

Afbeelding kan het volgende bevatten: 12 mensen, lachende mensenDe Scouts zijn op binnenweekend! Natuurlijk zijn we niet alleen maar binnen, maar begonnen we met een stadspel waarbij verschillende locaties werden bezocht voor foto opdrachten. En we maakten traditiegetrouw een groepsselfie bij de Dom!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Vanmiddag hebben de Scouts twee keer moeten escapen uit een ruimte in ons eigen gebouw door middel van verschillende puzzels. Daarna gingen we koken, eten (pasta pesto!) en natuurlijk afwassen. De rest van de avond was er tijd om lekker zelf iets te doen, er werden armbandjes geknoopt, spelletjes gespeeld en er was zelfs een nerfgungevecht gaande. Morgen is staat er een gave activiteit op de planning!

28 november 2018

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, zittende mensen en binnenDe Scouts oefenden vandaag met routetechnieken!

21 november 2018

De Scouts zijn vandaag bezig geweest met pionieren! Aan de hand van kaartjes mochten de PL’s en APL’s beslissen in welke volgorde de verschillende knopen aan de rest van de patrouille geleerd werd. Daarna vierden we Aryan zijn verjaardag. We sloten af met een spelletje touwtrekken in twee teams en in vier teams.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en basketbalveld

16 november 2018

Woensdag deden de Scouts geblinddoekt hockey. Hierbij moesten tweetallen elkaar helpen: 1 scouts zag niks en de ander mocht instructies geven! Na een spelletje dweilhockey deden we omgekeerd verstoppertje en we sloten af met zombiebal.

7 november 2018

De Scouts hadden vandaag bekertjes opkomst! We deden bekertjes draaien, torens bouwen, bekertjes estafette, master mind en jeu de beker. Lekker actief en goed na denken en samenwerken!

31 oktober 2018

De Scouts deden vanavond 10 tellen in de Rimboe, het handen en voetenspel, inhaalbal en, helemaal in Halloweenthema: zombiebal! Ook maakten we een groepsfoto omdat alle kids er waren

26 oktober 2018 - Bruiloft René & Meike

Vrijdag zijn René en Meike getrouwd en de Scouts waren daarbij aanwezig! Ze maakten voor het bruidspaar een kunstwerk die een mooi plekje in huis gaat krijgen en ze mochten een stukje taart mee eten. Heel veel geluk in jullie huwelijk lieve René en Meike en we hopen nog vele jaren van jullie te mogen genieten als Scoutsstaffies! 😙

10 oktober 2018

De Scouts hadden een actieve opkomst en de installatie! Na de installatie deden we Roodkapje, zombiebal, schipper mag ik overvaren en trefbal met achtervak.

19 september 2018

Vanavond maakten Norah, Maartje en Hannah programma omdat het hun laatste opkomst bij de Scouts was. Komend weekend vliegen ze namelijk over naar de Explorers. Ze wilden het schoenenspel, mega twister, Hollandse leeuwen en het Mac Donald spel doen. Ook trakteerden ze op stroopwafels en kregen de staffies een doosje chocolade. En daarom maakten we een foto, bedankt voor de leuke tijd meiden!

Scouts

Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.