Meike

Jessica

Joost

Vraag het de Scoutsleiding!

Planning seizoen 2021-2021

Woensdag 20 oktober Geen opkomst ivm Herfstvakantie
Zaterdag 13 t/m zondag 14 november Binnenweekend
Woensdag 1 december Sintviering
Zaterdag 18 december Kerstviering hele groep
Woensdag 22 december Kerstdiner Scouts
Woensdag 29 december Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 5 januari Geen opkomst ivm Kerstvakantie
Woensdag 2 maart Geen opkomst ivm voorjaarsvakantie
Vrijdag 9 t/m zondag 10 april Buitenweekend
Woensdag 27 april Geen opkomst ivm Koningsdag
Woensdag 4 mei Geen opkomst, dodenherdenking met de groep
Vrijdag 20 t/m zondag 22 mei RSW

Zaterdag 9 juli t/m zaterdag 16 juli Zomerkamp

Zomerstop

Woensdag 31 augustus Eerste opkomst seizoen 2021-2022

22 september 2021

De Scouts deden gisteren ballenchaos, zoals op de foto te zien is. Ook speelden ze catwalk trefbal, moordenaartje, levend kwartet en een ander chaotisch ballenspel.

15 september 2021

De Scouts bouwden woensdag een kettingreactie. Nadenken, bouwen, samenwerken, testen en toen was het tijd voor de finale. Goed gedaan Scouts!

17 t/m 24 juli 2021 - Zomerkamp

Zaterdag 17 juli

Het Scouts kamp draait op volle toeren. Vandaag na aankomst zijn de tenten opgezet en lekker frietjes & broodje hamburger gegeten. Daarna vrij laat naar bed, maar uiteindelijk best lekker geslapen.

Zondag 18 juli

Vandaag begon de dag met het bouwen van de keukens. Nu is de lunch net op en gaan we ons maar eens klaarmaken voor een sport-middag.

Maandag 19 juli

De Scouts waren vandaag op fiets-hike. Een flink eind! Gelukkig is iedereen veilig op de plaats van bestemming aangekomen. En dat is NIET in Baarn… Ze slapen een nachtje ergens anders, spannend hè! 🙂 Morgen fietsen ze weer terug.

Dinsdag 20 juli

Vanmorgen vertrokken de Scouts weer op de fiets voor deel 2 van de fietshike; weer terug naar Baarn. Ook vandaag ging het weer goed! 1 patrouille was rond 16u terug en kon na eventjes chillen lekker douchen. De andere patrouille was nog even flink verdwaald op het laatste deel en die moesten nog flink doorfietsen om op tijd te zijn voor het eten. Maar… alle inspanning werd beloond met zelf gemaakte pizza uit de houtoven! Jammie!! En daarna werden er als toetje ook nog brownies gebakken in die oven, die natuurlijk nog warm was. Na het eten kon de 2e patrouille ook nog snel douchen en na nog héél even met z’n allen bij het kampvuur te hebben gezeten, ligt iedereen nu op 1 oor. En het is opvallend stil voor dit tijdstip… 😴 haha

Woensdag 21 juli

Vandaag hebben de Scouts lekker gezwommen. Daarna heeft de leiding voor iedereen goulash gekookt op het kampvuur. En s avonds werden de oudste Scouts gedropt en deden we met de jongsten een smokkelspel in het bos.

Donderdag 22 juli

Vandaag gingen we naar het Militair Museum, waar iedereen zich goed heeft vermaakt. Niet alleen IN het museum maar ook buiten op de stormbaan. S avonds eindelijk weer eens zelf gekookt en daarna op tijd naar bedje toe.

Vrijdag 23 juli

Zaterdag 24 juli

De Scouts hebben vandaag hun kampement afgebroken. Tenten, keukens, alles is weg en bijna alles ligt al in of bij de aanhanger. En tsja, zonder keuken kun je niet koken… dus daarom traditiegetrouw gebarbecued op vrijdag avond, inclusief slagroomfeestje als dessert!
Ook deden we een “worst singer contest” waarbij nog wat punten/munten voor de patrouille konden worden verdiend.
Inmiddels ligt iedereen in zn bedje, enkel onder een zeiltje… want ja, de tenten zijn dus ook al weg. Best spannend! Maar ook wel heel stoer, toch? 😁

Scouts
Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.
De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.