Jessica

Jessica

 

Jorn

Jorn

 

René

René

 

Meike

Meike

 

Vraag het de Scoutsleiding

 

Planning seizoen 2017-2018

Woensdag 25 augustus Eerste opkomst seizoen
Zaterdag 23 t/m zondag 24 september Groepsweekend
Woensdag 11 oktober Installatie nieuwe Scouts
Woensdag 18 oktober Geen opkomst ivm Herfstvakantie
Zaterdag 25 t/m zondag 26 november Binnenweekend
Woensdag 6 december Sinterklaasopkomst
Woensdag 20 december Kerstopkomst
Woensdag 27 december Geen opkomst ivm Kerstvakatie
Woensdag 3 januari Geen opkomst ivm Kerstvakatie
Woensdag 28 februari Geen opkomst ivm Voorjaarsvakantie
Maandag 5 t/m donderdag 8 maart Collectie Jantje Beton
Vrijdag 9 t/m zondag 11 maart Buitenweekend
Vrijdag 6 t/m zondag 8 april RSW
Woensdag 2 mei Geen opkomst ivm Meivakantie 
Vrijdag 4 mei Dodenherdenking met de groep
Zaterdag 14 t/m zaterdag 21 juli Zomerkamp
Woensdag 25 juli t/m woensdag 29 september Zomerstop
Woensdag 5 september Eerst opkomst seizoen 2018-2019

19, 20 en 21 april 2018 - LSW

De leiding heeft de LSW Scouts al een paar keer gespot op de Facebook van de LSW. Verder hebben we heel wat hilarische selfies mogen ontvangen van de kids zelf. Het ziet er geweldig uit en de Scouts hebben plezier! Nog meer plezier en succes gewenst vandaag met de hike!

 

 

De Scouts zijn allemaal weer thuis en met een goede score want zij zijn 49e van de 106 patrouilles geworden! Goed gedaan! Rust lekker uit en woensdag horen we graag alle verhalen 

 

 

 

 

 

18 april 2018

De Scouts deden vanavond samenwerkingsspelletjes in hun nieuwe patrouilles. Eerst moesten ze zinnen doorgeven, daarna deden we 10 tellen in de rimboe (geen samenwerkingsspel haha) en als laatste deden we het handen en voeten spel. Dit leverde leuke plaatjes op!

 

 

9 april 2018

2018 Regenboog marsmannetjes

2018 Milkyways

 

 

Wat een ongelooflijke prestaties van onze Scouts op de RSW tijdens het afgelopen weekend! Onze groepen zijn 10e en 2e geworden van de 24 groepen! Dat betekend weer naar de LSW voor het 2e jaar op rij! Wat zijn we ontzettend trots op deze geweldige prestaties!

 

 

6-7-8 april 2018 - RSW

 

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 april 2018 hebben twee patrouilles van de Scouts gestreden om de beste patrouille van de regio Drie Rivieren te worden samen met 22 andere patrouilles uit de regio. En wat een succes hebben zij geboekt!

De patrouille van Hannah, Enea, Maartje, Kelsey, Jip en Léon heeft de 10e plaats behaald!
De patrouille van Norah, Sam, Rebecca, Lot, Olivier, Quinten en Art heeft de 2e plaats behaald!

Als staf zijn we meer dan trots op dit geweldige resultaat! Net als vorig jaar mogen we een groep naar de LSW sturen, dit is toch wel erg bijzonder. Geweldig gedaan allemaal!

 

28 maart 2018

De Scouts hebben vanavond aan de RSW gewerkt en daarna met z’n allen woorden over gebracht met semaforen. Ook vierden we de verjaardag van Johan met een feestelijke Paastaart! Gefeliciteerd Johan!

 

10 maart 2018 - Buitenweekend dag 2

De Scouts zijn op buitenweekend. Gisteren in het donker hebben ze de tent opgezet, vanochtend na het ontbijt de keukens en daarna zijn ze op hike gegaan. Er zijn al drie van de vier patrouilles terug. Zij hangen nu in de keuken en zetten thee. Even lekker opwarmen!:)

 

 

 

 

 

Na de hike werd er een thema maaltijd gekookt en we zagen wat creatieve maaltijden voorbij komen. Daarna keken we op vele verzoek de ontknoping van Wie is de Mol, waarna we met elkaar nog even rond het kampvuur gingen zitten.

 

21 februari 2018

Nee hoor, dit zijn niet alle Scouts die vanavond gewond zijn geraakt… Maar, als dat wel zo was geweest, hadden ze elkaar in elk geval goed kunnen helpen dankzij de EHBO uitleg van José! Bedankt voor weer een leerzame avond 

 

 

10 januari 2018

De eerste opkomst van het jaar verliep bij de Scouts erg goed. We hadden stoelenopkomst waarbij we, je raad het al, allerlei spelletjes deden met stoelen! Zitten, stapelen, torens bouwen, oversteken en natuurlijk stoelendans! Ook vierden we de verjaardagen van Sam en Maartje, (nog)gefeliciteerd meiden!:)

 

18 januari 2018

De Scouts speelden gisteren een chaotisch spelletje trefbal. De hele zaal stond vol met opstakels waar je je achter kon verschuilen. Daarna speelden we 10 tellen in de rimboe met dezelfde chaos. Ook werd het RSW bord eindelijk bezorgd! Met het nieuwe naamplaatje erop zijn we erg trots dat we het bord weer hebben hangen!

 

20 december - Kerstdiner Scouts

Kerstdiner bij de Scouts was gezellig!

Tot volgende jaar, fijne kerst(vakantie) en alvast een gelukkig nieuw jaar!

 

 

 

6 december 2017 - Sintopkomst

De Scouts vieren een dagje later Sinterklaas! Iedereen had een kadootje gekocht en een kort gedichtje geschreven. Iedereen kreeg wat leuks of wat lekkers en daarna deden we nog een paar Pieten spelletjes 

Bedankt Sinterklaasjes!

 

 

26 november 2017 - Binnenweekend dag 2

De Scouts hadden een leuk weekend! Vandaag na het ontbijt deden we, na het enorme succes bij de Explorers, ook het spel Jachtseizoen.

We gingen de stad in waar de Scouts uiteindelijk even lekker rond hebben gestuid. Toen we terug gewandeld waren naar de club waren er al snel een hoop ouders en sloten we het weekend af.

Slaap lekker allemaal vanavond, maar dat zal wel lukken met al die vermoeide gezichtjes die we vandaag hebben gezien 

 

25 november 2017 - Binnenweekend dag 1

De eerste dag van het binnenweekend van de Scouts zit erop! Vandaag zijn we naar Merwestijn gefietst, hebben daar de hele middag heerlijk gezwommen en zijn toen terug gefietst. Bij terugkomst op de club hebben we een stamppotten buffet gemaakt en na de afwas hebben we de bedden opgemaakt.

De rest van de avond hebben we lekker spelletjes gedaan, geverfd, geknoopt en film gekeken. Slaap lekker!

 

24 november 2017

Woensdag waren de opgeknapte kampkisten van de Scouts klaar! We hebben deze dus helemaal gecontroleerd en netjes ingeruimd. Alles is nu in de kleur van de patrouille, handig hè! Ook speelden we nog trefbal want dat koos Aryan tijdens het vieren van zijn verjaardag.

Shout out naar Bruno & Lowie: bedankt voor het verven van de kisten! We zijn er erg blij mee!:D

 

 

16 november 2017

De Scouts speelden vandaag verschillende spelletjes met bekertjes en banden als hoepels.

Het was een sportieve avond en aan het einde van de opkomst trokken we lootjes voor onze kleine Sinterklaas viering. Op 6 december gaat dit plaatsvinden!

 

 

27 oktober 2017

Vandaag hadden de Scouts opkomst en waren ze voor het eerst sinds het groepsweekend helemaal compleet. Dat vroeg natuurlijk om een foto 

Ook speelden we verschillende tikspellen, wie ben ik en levend bingo.

Tot volgende week!

 

11 oktober 2017

Vanavond was de installatie de nieuwe Scouts! Sharene, Quando, Timo, Aniek, Alisha en Aryan: welkom bij de Scouts!
Verder gingen we in drie groepen aan de slag: bij René werd er aan de nieuwe leden uitleg gegeven over de basis routetechnieken. Bij Jorn was er een stukje herhaling en verdieping voor de wat oudere Scouts. Bij Jessica gingen de oudste Scouts op de automat een route uitzetten voor de andere Scouts. Na een tijdje oefenen gingen de Scouts de route nalopen op de mat en dat ging erg goed! Aan het einde deden we nog Noord-Oost-Zuid-West om nog even wat energie kwijt te raken. Volgende week is er vakantie en daarna zijn we er weer.

 

5 oktober 2017

De Scouts hadden vandaag bekertjes opkomst!

Oversteken op bekertjes, bekertjes omdraaien, bekertjestorens nabouwen, sjoelen met bekertjes en iets drinken uit een schoon bekertje. Het was gezellig, actief en we kregen er dorst van 

 

 

30 augustus 2017

Vandaag hadden de Scouts de eerste opkomst van het nieuwe seizoen.

We bespraken onze vakanties, speelden het matten schuifspel, de prinsestafette, aten taart en speelden blik in de doos. Ook waren er drie nieuwe Scouts bij. En hebben we helaas afscheid genomen van Florine, we gaan je missen Floor!

 

 

Scouts

Op woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

De Scouts zijn de leden van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staat het leren kennen van de wereld en jezelf centraal. De Scouts leren zelf te koken, zelf de weg te vinden met behulp van routetechnieken, het bouwen van een keuken met behulp van pionierhout en touwen en bovenal: samenwerken! Dit alles gebeurd onder leiding van stafleden die de kinderen begeleiden om zelfstandige en verantwoordelijke individuen te worden. Zodra de Scouts de leeftijd hebben bereikt dat ze klaar zijn voor de volgende speltak, dan vliegen zij over naar de volgende speltak: De Explorers.

Historie