Groepsweekend

Hoe Scouting Hoograven de overgang tussen de speltakken aanpakt!

Groepsweekend 2017

foto van Scouting Hoograven.Tijdens het weekend van 23 op 24 september zijn we met elkaar op groepsweekend geweest. In het thema Jongens tegen de meisjes speelden we het hele weekend allerlei spelletjes met elkaar. Er waren zelfs roze en blauwe pannenkoeken!foto van Scouting Hoograven.

Het was een zonovergoten weekend met heel veel gezelligheid, een geweldige bonte avond en lekker eten en drinken. Aan het einde van het weekend “vlogen” de oudste kinderen van de speltakken weer over naar de volgende speltakken waardoor alle speltakken nu weer anders in elkaar gaan steken. Voor iedereen nieuwe uitdagingen in het verschiet dus!

Voor foto’s van het weekend, klik dan hier!

Groepsweekend 2016

dsc_1130Op 24 en 25 september 2016 was het weer tijd voor het groepsweekend! Het thema dit jaar was ‘ik hou van Holland’.
Er werd weer geslapen in het Blauwe Vogelhuis in Baarn waar alle kinderen bij aankomst hun bed op konden maken. Na het spelen van heel veel spelletjes in Hollands thema werden er s’avonds heerlijke pannenkoeken gegeten.
Daarna was er natuurlijk kampvuur en werd er “Ik houd van Holland gespeeld”. Alle kinderen kende het programma liedje erg goed! Nadat de Bevers en Welpen naar bed gingen, deden de Scouts en de Explorers nog een avond spel waarna de Scouts ook naar bed gingen.

dsc_1259De volgende ochtend moesten we vroeg op, spullen opruimen en aan het ontbijt! Daarna werd er eenspeurtocht gedaan en vond traditioneel het overvlieg spel plaats. Ook kregen Remco en Charlotte een zilveren waarderingsteken uitgereikt voor hun jaren lange inzet voor Scouting Hoograven! Hierdoor waren zij totaal overdonderd, goed geheim gehouden allemaal!

Dit jaar vlogen er 6 Bevers over naar de Welpen en 3 Welpen werden Scout. Welkom en heel veel plezier bij de nieuwe speltak!

Voor de foto’s van het groepsweekend 2016, klik dan HIER!

Groepsweekend 2015

9_27_2015 7_24_27 PMHet groepsweekend speelde zich dit jaar af in het thema: FEEST!

Omdat scouting Hoograven dit jaar 70e jaar bestaat is er reden voor een feestje. We deden feestelijke spelletjes, aten een feestelijke maaltijd en bouwden een feest op een grote opblaasbare stormbaan!

Op zondag vlogen er 5 Bevers, 7 Welpen en 6 Scouts over naar de volgende speltak.
Dit jaar was ook een beetje extra bijzonder omdat er voor het eerst sinds 3 jaar weer een groep Explorers zijn. Super veel plezier met deze nieuwe speltak en succes voor de nieuwe leiding!

Groepsweekend 2014

2014-09 OvervliegenDit jaar was het thema “Hoe tem ik een draak”. Tijdens dit weekend speelden we spelletjes om te leren hoe je een draak moet verslaan!

We aten een drakentemmersmaaltijd en op zondag vlogen er weer kinderen over.

Om over te mogen naar de volgende speltak moest ieder kind zichzelf bewijzen door een parcours af te leggen waarin de 4 elementen verslagen moesten worden.
Als laatste gingen de kinderen in de rubberbootje van een zeepbaan af en werden ze opgevangen door de kinderen van de nieuwe speltak!  Wat een succes en iedereen heel erg veel plezier bij je nieuwe speltak!

Groepsweekend

Tijdens het laatste hele weekend van september vind jaarlijks het groepsweekend van scouting Hoograven plaats.

Tijdens dit weekend vliegen alle kinderen die oud genoeg zijn voor de volgende speltak, over naar de volgende groep.
Dit houd in dat alle leden van de groep met elkaar een weekend op kamp gaan. Gedurende dit weekend word er in een thema gespeeld en gegeten en vind er op zondag het overvlieg ritueel plaats.

Het overvliegen betekend dat onze leden moeten bewijzen dat ze klaar zijn voor de volgende groep. De opdrachten in het parcours wat moet worden uitgevoerd word met de leeftijd van de kinderen, steeds iets moeilijker, viezer en gekker!
Dit levert geweldig leuke momenten op voor iedereen!

Tot groepsweekend...

Dag(en)

Uur(s)

Minute(s)